❇️ مخاطرات و تأمل‌های اجاره محل‌های مسکونی

❇️ مخاطرات و تأمل های اجاره محل های مسکونی
@Lawpress

🔹از آنجا که اجاره محل های مسکونی با پایان مدت اجاره منتفی می شود، در اجاره دادن ملک برای سکنی خطر مالی بزرگی برای موجر وجود ندارد.

🔹چه حداکثر این است که ملکش را به فردی که قادر به پرداخت اجاره نیست ، اجاره بدهد و بعد برای تخلیه او دچار مشکل شود و احیاناً مبلغی معادل اجاره یک سال یا بیشتر (با توجه به طول مدت دادرسی تا صدور و اجرای حکم تخلیه) متضرر شود.

🔹این مشکلات تا حدی قابل پیشگیری است . در عین حال عدم توجه و دقت در اجاره کردن محل های مسکونی، برای مستأجر نیز می تواند خطرناک و موجد ضرر باشد.

🔹توضیح اینکه امروزه گرفتن مبالغ سنگین به عنوان ودیعه یا قرض الحسنه از مستأجرین محل های مسکونی متداول و مرسوم است. خاصیت اخذ این وجه برای موجر این است که اگر مستأجر در پرداخت اجاره بها تأخیر کند یا مال الاجاره را اصلاً نپردازد ، موجر محلی برای تأمین مطالبات خود خواهد داشت.

🔹همچنین اگر مستأجر با مصرف بیش از حد آب، برق و گاز و علی الخصوص تلفن بدهی سنگین ایجاد کند و شخصاً نپردازد ، موجر خواهد توانست این بدهی ها را از محل وجه دریافتی پرداخت نماید .

🔹اما متقابلاً مستأجر نیز، که این وجه را می پردازد و طبعاً بر آن است که در پایان مدت اجاره آن را مسترد نماید ، باید دقت کند وجه را پس از احراز هویت موجر و اطمینان از اینکه محل اجاره متعلق به همان کسی است که سند عادی اجاره را امضا می کند ، پرداخت کند.

🔹زیرا دیده شده است فردی به وکالت از مالک ملک را –با اخذ وجه سنگین- اجاره داده و سپس غایب شده است . متعاقباً مستأجر با این ادعای مالک مواجه شده که وکیل فقط در اجاره دادن وکالت داشته نه در اخذ وجه اضافی ، که عنوان قرض الحسنه داشته است .

🔹به این ترتیب مستأجر باید به دنبال فردی که پول را از او گرفته است بگردد و چه بسا هرگز بر او دست نیابد.

🔹خلاصه اینکه موجر باید در خصوص اعتبار مالی مستأجر بررسی و مطالعه کافی بکند و مستأجر نیز باید در خصوص هویت و سِمَت موجر و یا حدود اختیارات وکیل او (اگر اجاره را وکیل منعقد می کند) دقت کافی مبذول دارد.

🔹هر دو اینها هم باید دقت کنند شروط لازم که تضمین کننده منافع ایشان باشد در اجاره نامه گنجانده شود.

🔹اگر در تنظیم اجاره نامه عادی شرایط شکلی مورد نظر قانونگذار در قانون مصوب 1376 رعایت شود ، یعنی :

اولاً➖مدت اجاره و مبلغ اجاره مشخص باشد و در سند عادی قید شود.

ثانیاً➖اجاره نامه در دو نسخه تنظیم شود .

ثالثاً➖هر دونسخه اجاره نامه را موجر و مستأجر و دو شاهد مورد اعتماد طرفین امضا کنند،

🔹در پایان مدت موجر می تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف، صدور «دستور تخلیه» را تقاضا کند . این دستور تقریباً به سرعت و سادگی صادر و به وسیله مأموران انتظامی اجرا و ملک تخلیه می شود.

🔹مهلتی که قانون برای تخلیه تعیین کرده ، یک هفته از تاریخ تقدیم تقاضای دستور تخلیه (در اسناد عادی) و یا یک هفته از تاریخ تقدیم صدور اجرائیه (در اسناد رسمی) اجاره است که البته عملاً تخلیه در هر دو حالت به سرعت پیش بینی شده در قانون انجام نخواهد شد.

🔹زیرا انجام تشریفات معمولاً بیش از این طول می کشد . مضافاً اینکه آیین نامه اجرایی قانون در ماده 13 خود به مقام قضایی اجازه داده یک نوبت حداکثر به مدت یک ماه به مستأجر مهلت بدهد (البته ماده 13 آیین نامه بر خلاف نصّ ماده 3 قانون است ، اما عملاً اجرا می شود)!
🔹کتاب آئین نگارش حقوقی و کلیات عملی علم حقوق


✅لینک عضویت در کانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️عضویت در اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page