رئیس کانون وکلای دادگستری استان زنجان:

رئیس کانون وکلای دادگستری استان زنجان:
✅استقلال وکیل دادگستری تضمینی برای صیانت از حقوق عمومی مردم و دادرسی عادلانه است/در بحث استقلال کانونهای وکلا و استقلال وکیل به دنبال منافع صنفی یا انحصار نیستیم و هدف صرفاً حفظ حق دفاع و دادخواهی عادلانه مردم است.
@Lawpress

🔹به مناسبت شصت و ششمین سالگرد استقلال کانون وکلای دادگستری و روز وکیل مدافع ،نشست خبری رئیس کانون وکلای دادگستری استان زنجان با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار گردید.

🔹در ابتداي اين نشست ايشان ضمن تبریک هفته وکالت و روز وکیل مداقع به همکاران وکیل بیان داشتند، هفته اول اسفندماه به نام هفته وکالت و روز هفتم اسفند هم به عنوان روز وکیل مدافع نامگذاری شده است. هر سال کانونهای وکلا این روز را برای بزرگداشت بزرگترین میراثی که کانون های وکلای دادگستری در اختیار دارند، یعنی استقلال آنها جشن می گیرند.
🔹وی اظهار داشت، کانون وکلای دادگستری به عنوان قدیمی ترین و مهم ترین نهاد مدنی و نهادِ مرجع، در تأمین حقوق شهروندی و تضمین حقوق عمومی مردم می تواند بسیار نقش آفرین باشد. یکی از بارزترین جلوه های حقوق شهروندی و حقوق اساسی مردم-که در قوانین تمامی کشورها، میثاق های بین المللی، قانون اساسی و منشور حقوق شهروندی کشورمان هم پیش بینی شده است- حق دادخواهی و دادرسی عادلانه و حق دسترسی به وکلای مستقل و آزاد است؛ به این معنا که شهروندان هر کشوری باید این امکان را داشته باشند که در صورت وقوع منازعه و اختلاف یا در معرض تهدید قرار گرفتن حقوق آنها به راحتی و آزادانه و بدون هیچ گونه مانع و رادعی به مراجع قضایی مراجعه کنند و از یک دادرسی عادلانه برخوردار شوند و حقوق آنها به بهترین شکل ممکن تأمین گردد. لازمه دادرسی عادلانه این است که قاضی مستقل به دعوی رسیدگی کند و در کنار او اصحاب دعوی از این امکان برخوردار باشند که با توجه به تخصصی بودن بسیاری از دعاوی از وکلای مستقل و مورد نظر خود استفاده کنند.

🔹در ادامه رئیس کانون وکلای دادگستری زنجان افزودند، استقلال وکیل دادگستری تضمینی برای صیانت ازحقوق عمومی مردم و دادرسی عادلانه است. همانگونه که بر استقلال قاضی تأکید می شود به همان میزان هم استقلال وکیل دادگستری اهمیت دارد. ماهیت وکالت اقتضاء می کند که وکیل غبطه و مصلحت موکل خود را رعایت کند؛ اگر وکیل به هر دلیلی در اثر نفوذ عناصر قدرت و ثروت یا هر عامل دیگری استقلال نداشته باشد و نتواند غبطه و مصلحت موکلش را رعایت کند، صحت وکالت وی محل اشكال و ترديد شرعي و قانوني است ولذا، استقلال وکیل مبنای شرعی هم دارد. مقصود از استقلال وکیل مدافع این است که هم اشخاص امکان و اختیار انتخاب وکیل از بین تمامی وکلای دادگستری را داشته باشند، هم وکیل در مقام دفاع از حقوق موکل خود تأمین شغلی داشته باشد. یکی از کارکردهای کانون وکلای دادگستری اعطای پروانه وکالت است. مراد از استقلال کانون های وکلا این است که صدور پروانه وکالت منحصراً در صلاحیت کانون های وکلای دادگستری باشد. وکیل دادگستری باید هم پروانه وکالت خود را از کانون مستقل دریافت کند و هم تعقیب و تعلیق وی و هم احیاناً ابطال پروانه وکالت و سلب صلاحیت از وی باید در اختیار کانون وکلای دادگستری مستقل باشد. اگر دغدغه وکیل، امکان ابطال یا تعلیق پروانه وکالت وی به دلیل شکل دفاع از حقوق موکل باشد و امنیت شغلی وی به خطر بیفتد بدیهی که حق دفاع مردم با تهدید مواجه خواهد شد؛ بنابراین، در بحث های استقلال کانون های وکلا و استقلال وکیل به دنبال منافع صنفی یا انحصار نیستیم و هدف صرفاً حفظ حق دفاع و حق دادخواهی عادلانه مردم است.


✅لینک عضویت در کانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page