رئیس کمیسیون قضایی مجلس:.. ✅لایحه جامع وکالت توسط ۴ کمیته ویژه کمیسیون قضایی مجلس بررسی می‌شود

رئیس کمیسیون قضایی مجلس:

✅لایحه جامع وکالت توسط ۴ کمیته ویژه کمیسیون قضایی مجلس بررسی می‌شود

رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: لایحه جامع وکالت توسط ۴ کمیته حقوقی، قضائی بین‌المللی و عمومی ویژه کمیسیون قضایی مجلس بررسی می‌شود.

وی تصریح کرد: در بحث لایحه جامع وکالت، به‌اتفاق کانون‌های کشور در هیئت محرمانه این را می‌خواستند که طرح لایحه جامع وکالت مطرح نشود که خوشبختانه این اتفاق افتاد.

نماینده مردم کوهدشت در مجلس خاطرنشان کرد: در طول چهار سال گذشته با رئیس قوه قضاییه جلسات متعددی در مورد لایحه جامع وکالت داشتیم که دیدگاه واقع‌بینانه و ارزشمندی نسبت به این موضوع داشت.

وی اظهار داشت: برای بررسی لایحه وکالت در مجلس شورای اسلامی تعداد بیشتری از حقوق‌دانان حضور دارند چراکه نزدیک به 50 نفر از نمایندگان مجلس تحصیل‌کرده حقوق هستند و آشنایی کاملی با این موضوع دارند.

ملکشاهی افزود: کلیت مجلس در جهت حمایت از وکلا است که امیدواریم با این فضا و دیدگاهی که رئیس قوه قضائیه دارد بتوانیم قانون ارزشمندی تصویب کنیم.

وی عنوان کرد: در این دوره از مجلس برای تنظیم قوانین تلاش می‌کنیم اما اینکه ادعا کنیم قوانینی تنظیم و تصویب شود که عاری از عیب باشد ادعای درستی نیست چون بسیاری از مشکلات در حین پیگیری و رسیدگی مشخص می‌شود.

رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در آیین دادرسی کیفری که در دوره قبل توانستیم تصویب و به مرحله اجرا برسانیم با یک سال تأخیر بود و قوه قضائیه توان اجرای آن را نداشت.

ملکشاهی تصریح کرد: به‌سختی توانسته‌ایم در قانون تعبیه کنیم که وکیل از همان ابتدا حضورداشته باشد نه در مرحله دادگاه بنابراین دادگاه در کیفرخواست ممکن است بتواند دقت بیشتری کند ولی در این قانون تنظیم شد تا وکلا از همان ابتدا حضور پیدا کنند.

وی در رابطه با حضور وکلا در جریان پرونده‌های امنیتی، گفت: کمتر از یک‌هزارم پرونده امنیتی در کشور وجود دارد که این در علم آمار قابل‌چشم‌پوشی است و نباید روی آن اظهارنظر کرد اما برای اینکه اصل قانون از بین نرود راجع به آن اظهارنظر کردیم و پیشنهاد شد که اگر اختیار به روسای کل دادگستری و روسای کانون‌ها بدهند مشترکا و به فراخور منطقه خود آن را حل‌وفصل کنند.

وی در رابطه با لایحه وکالت، افزود: قبل از لایحه وکالت طرح جامع وکالت در همین دوره به مجلس و کمیسیون قضایی تقدیم شد و دولت نیز یک لایحه فرستاد که هم‌زمان با آن قوه قضائیه همان لایحه را با مقداری تغییر ارسال کرده بود.

ملکشاهی عنوان کرد: قوه قضائیه این مطالب را مطرح کرده بود که لایحه جامع وکالت را قضایی می‌داند و در قانون اساسی رئیس قوه قضائیه لوایح قضایی را تهیه می‌کند و از هیئت دولت به مجلس می‌فرستد و مطلب دیگر اینکه در قانون اساسی از لوایح به‌عنوان لوایح قانونی و قضایی نام‌برده شده است و لوایح قانونی بدین شکل که در دولت مطرح و پس از تصویب هیئت دولت به مجلس تحویل داده شود.

وی بیان کرد: قوه قضائیه استدلال می‌کند که در قانون عادی که تصویب شد اگر دولت لوایح قضایی که رئیس قوه قضائیه تقدیم می‌کند تا سه ماه به مجلس تحویل ندهد با هماهنگی می‌توان برای سه ماه دیگر بررسی کند و به عبارتی حداکثر به مدت شش ماه یک لایحه قضایی می‌تواند در دست مجلس باشد.

رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجلس مقید نیست آنچه در لایحه یا طرح آمده است همان را تصویب کند بلکه مجلس مجاز است تغییرات عمده‌ای ایجاد کند که شورای نگهبان نیز در آخرین اظهارنظر خود گفت چون مجلس ماهیت این لایحه را تغییر داده است،نظر مجلس را نپذیرفت.

وی گفت: اکنون طرح و لوایح به مرکز پژوهش‌های مجلس و گروه ویژه ارجاع داده‌شده است که کمیته آن از چند کمیته حقوقی، قضائی بین‌المللی و عمومی تشکیل‌شده است.

ملکشاهی خاطرنشان کرد: این چهار کمیته یک کمیته ویژه دارند که با همراهی مرکز پژوهش‌های مجلس بحث لایحه وکالت را پیگیری می‌کنند که در این راستا از کانون وکلای کشور نیز دعوت به‌عمل‌آمده تا در بررسی اولیه حضورداشته باشد.

وی اظهار داشت: در این کمیته خط‌مشی تعیین کردیم که در وهله نخست موضوع استقلال وکیل و کانون وکلا مطرح است که البته این بدین معنا نیست که ارتباط و نظارتی وجود نداشته باشد.
✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:
https://telegram.me/lawpress