عضو کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس:. فتخی با اشاره با آزمون مشاوران حقوقی قوه قضاییه گفت:

عضو کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس:
✅استفاده از وکیل قوه قضاییه درپرونده‌ها، بی‌طرفی دادرس را دچار مشکل می‌کند/ ذکر نام «مرکز مشاوران» در قانون برنامه ششم توسعه، سهو قلم بوده است
@Lawpress

▪️محمدجواد فتخی با اشاره با آزمون مشاوران حقوقی قوه قضاییه گفت:

🔹این موضوع در راستای ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه است، جذب کارشناسان حقوقی وکیل از سوی مرکزمشاوران قوه قضاییه طبق این ماده مقید به زمان خاص و مربوط به همان برنامه است، درتمامی دنیا کانون‌های وکلا یک نهاد مستقل از حاکمیت بوده و ازنظرمنطقی و فقهی هم این موضوع مبنایی و قابل دفاع است.

🔹وکیل یا مشاور به وکالت از یکی از اصحاب دعوا یعنی شاکی و متهم وارد مسئله می‌شود، بنابراین قاضی میان شاکی و متهم قضاوت می‌کند؛ ازاین رو منطق اقتضاء می‌کند وکیل مربوطه زیرمجموعه قوه قضاییه نباشد، زیرا قوه قضاییه وظیفه قضاوت را میان افراد برعهده داشته و بی طرفی دادرس دراین شرایط دچار اختلال می‌شود.

🔹درحال حاضر رییس این مرکز قاضی بوده و حقوق از دولت دریافت می‌کند. ضمن این که درمواردی مشاهده شده از اموال دولتی برای اداره مرکز مشاوران قوه قضاییه استفاده شده است، اما کانون وکلا یک نهاد مستقل است، ضمن اینکه اسناد بین‌المللی هم برهمین موضوع تاکید داشته که کانون وکلا باید یک نهاد مستقل باشد.

🔹در برنامه ششم توسعه آمده بود که سهمیه ایثارگران باید به کارشناسان وکلا و مرکز مشاوران داده شود؛ بنابراین قوه قضاییه از این موضوع برداشت می‌کند که چون در قانون باز صحبت از مرکز مشاوران شده است، پس قانونگذار به این قوه اجازه برگزاری آزمون و جذب کارآموز را می‌دهد؛ این درحالی است که منظور قانون این مسئله نبود و باید این مسئله اصلاح شود. وجود این موضوع درقانون برنامه ششم سهوالقلم و اشتباه بود./ خانه ملت


✅لینک عضویت در کانال حقوق پرس:👇👇👇
‏https://telegram.me/lawpress