رئیس کانون وکلای دادگستری استان زنجان:

رئیس کانون وکلای دادگستری استان زنجان:
✅تنها 15 درصد از پرونده های مراجع قضایی با حضور وکیل دادگستری است/ حق الوکاله های بالا بسیار نادر و استثنایی میباشد./ پذیرش دانشجوی حقوق در سالهای اخیر بدون توجه به نیاز کشور بوده است/جذب بیش از حد نیاز کارآموز وکالت موجب تبدیل دانش آموختگان بیکار به وکلای بیکار میشود.
@Lawpress

مهدی خلیلی رئیس کانون وکلای دادگستری استان زنجان:

🔹حدوداً 15 درصد از پروند های مراجع قضایی با حضور وکیل دادگستری مورد رسیدگی قرار می گیرند. این در حالی است که کانون های وکلا ظرفیت اجرای طرحی همانند طرح پزشک خانواده را دارند؛ منتها لازمه آن اجباری شدن وکالت است. اینکه مردم در مراجعه به محاکم لزوماً از خدمات وکیل دادگستری بهره ببرند، ضرورتی است که دستگاه قضایی هم به آن اذعان دارد و به همین دلیل هم در دوره ریاست مرحوم آیت الله شاهرودی وکالت اجباری شد و تمام مقدمات آن هم قانونی و اجرایی شد، ولی متأسفانه با یک رأی وحدت رویه این الزام برداشته شد و در حال حاضر مردم به وکیل مراجعه نمی کنند و عمده دعاوی بدون حضور وکیل است ،منتها این نقصان کمتر متوجه کانون های وکلا است.

🔹ایشان در مورد حق الوکاله وکیل و موضوع بالا بودن آن افزودند: این ادعا خلاف واقع است و برخی با استقراء ناقص و تعمیم یک مورد خاص به عام این موضوع را مطرح می کنند.واقعیت اینست که این مواردبسیار نادر و استثنائی است و قریب به اتفاق وکلا درآمدهای متعارف و معمولی دارند، ضمن اینکه برابر قانون حق الوکاله تابع توافق طرفین است و آئین نامه حق الوکاله که مورد عمل عمده وکلاست. هر شخص با هر درجه از توان مالی می تواند به وکیل دسترسی داشته باشد و از خدمات وکیل دادگستری استفاده کند و در صورت لزوم حسب مورد، واجدین شرایط از خدمات وکیل تسخیری یا وکیل معاضدتی نیز بهره مند شوند. ضمن اینکه امکان استفاده از وکلای معاضدتی وجود دارد و کانونهای وکلای دادگستری بدون کمترین هزینه بیشترین خدمات را برای نیازمندان داشته و دارند.

🔹ایشان اظهار داشتند، در سال های اخیر بی ضابطه و بی مبنا مجموعه های آموزشی را تأسیس کردند و با نگاه اقتصادی صرف به جذب دانشجو در رشته هایی که برای این مؤسسه ها سودآور بودند، پرداختند. بدون توجه به میزان نیاز کشور به دانش آموخته رشته حقوق به جذب دانشجو برای تحصیل در رشته حقوق اهتمام ورزیدند و اینک با بیشترین فارغ التحصیل رشته حقوق مواجه هستیم. حال بی هیچ منطقی انتظار دارند که کانو های وکلای دادگستری پاسخگوی خیل عظیم دانش آموختگان حقوق بیکار باشند و بار بی تدبیری نظام آموزشی را به دوش بکشند. اصرار دارند که با اعمال فشار بر کانون های وکلا، بیش از حد نیاز، کارآموز وکالت جذب کنند و با این رویکرد دانش آموختگان بیکار به وکلای بیکار تبدیل شوند.

🔹در ادامه ایشان بیان داشتند، حقوق علمی بسیار پویا و در حال تحول است و هیچ وکیلی در هر شرایطی که باشد، مستغنی از آموزش مستمر نیست؛ لذا، یکی از ضرورتهایی که کانون های وکلا باید به آن بپردازند باید این باشد که پس از اعطای پروانه وکالت به صورت نظام مند به ارتقای سطح علمی وکلا بپردازند و در مسیر تخصصی کردن وکالت گام بردارند.


✅لینک عضویت در کانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page