✅تبلیغات وکلا / اطلاع رسانی

✅تبلیغات وکلا / اطلاع رسانی
@Lawpress

🔸اگر چه تا کنون هیچ نص صریح قانونی دایر بر منع تبلیغ از جانب وکلای دادگستری ملاحظه نشده است مع الوصف سالهای سال است که تفاوت اندیشه بین حقوقدانان مبنی بر مجاز بودن تبلیغ و یا ممنوعیت آن از سوی وکلای دادگستری مطرح بوده و می باشد. برخی از موافقین جواز تبلیغ در توجیه نظر خود کشور ما را با بعضی از کشورهای غربی و غیر غربی مقایسه نموده و سپس حکمی واحد صادر می نمایند در صورتیکه این مهم در جوامع مختلف و بر حسب آداب و رسوم و فرهنگ هر جامعه می تواند متفاوت باشد .
🔹بلاشک جواز تبلیغ و یا ممنوعیت آن امری لایتغیر نمی باشند بلکه حسب اقتضائات مختلف خصوصاً اقتضائات اقتصادی و زمانی می تواند تغییر نماید.
🔶عمده دلایلی که صاحب نظران در خصوص ممنوعیت تبلیغ بیان داشته اند به این شرح است :

🔹۱- هدف تبلیغ به هر شکل غیر مستقیم جلب مشتری است.
🔹۲- تبلیغ نوعاً اغراق آمیز است.
🔹۳- این حرفه متمایز از امر بازرگانی است و همین امر موجب غرور است.
🔹۴- تبلیغات کاری سطح پایین است.
🔹۵- وقار و احترام وکیل ایجاب می کند که به طور مستقیم و یا غیر مستقیم متوسل به جلب موکل نگردد.
🔹۶- شهرت وکیل در به سرانجام رسانیدن موفق پرونده ها، مراجعه دیگر موکلین را در پی خواهد داشت.
🔹۷- شهرت وکیل برای جذب موکل کافی است لذا هیچ موضوعی نباید منتج به تنزل این موقعیت اجتماعی گردد.
🔹۸- تبلیغات می تواند به موجب گمراهی مشتریان حقوقی گردد.
🔹۹- تبلیغات تاثیرات نامطلوبی به طرز فکر عموم در این شغل می گذارد.
🔹۱۰- تبلیغات وکلای دادگستری موجب افزایش نگران کننده دعاوی می گردد و موجب تحمیل هزینه مضاعف به دستگاه قضایی می شود.
🔸ممنوعیت تبلیغ برای وکلای دادگستری از بدو تأسیس کانون تاکنون به صورت عرف خاص وجود داشته و دارد و بر اساس بررسی های انجام شده در سال ۱۳۶۸ و بعد از آن ممنوعیت تبلیغ برای وکیل به صورت بخشنامه و یا مصوبات هیأت مدیره در مقاطع مختلف و زمان های متفاوت اعلام شده است.
🔹با توجه به اینکه تبلیغ ممکن است موجب تحصیل وکالت بوسیله فریبنده تلقی گردد و یا عمل و رفتار خلاف شئون وکالت تشخیص داده شود یا تخلف از نظامات کانون باشد به همین جهت تشتت آرای دادگاه های انتظامی کانون وکلای دادگستری مرکز موجب تشکیل جلسه هیأت عمومی دادگاه انتظامی کانون مرکز گردید و سرانجام هیأت عمومی به اتفاق آرا در تاریخ ۳۰/۹/۱۳۸۲ چنین رای صادر نمود : « هر چند به عنوان «تبلیغ» تخلفی در آیین نامه تخلفات انتظامی وکلای دادگستری پیش بینی نشده است، لیکن با به کارگیری «اعمال و رفتار منافی شئون وکالت» در بند یک ماده ۸۰ آیین نامه که جنبه عام دارد ، تشخیص مصادیق این گونه اعمال و رفتار و تطبیق آن با ماده مذکور با دادگاهها می باشد لذا رای شماره ۱۶۹ مورخه ۱۹/۴/۷۶ شعبه دوم دادگاه انتظامی کانون وکلای دادگستری مرکز تا آن حد که تبلیغ را تخلف انتظامی تلقی کرده است صحیح و مورد تأیید است».
🔸با عنایت به مراتب فوق که به اختصار بیان گردید اگر بتوانیم مفهوم تبلیغ را از اطلاع رسانی جدا نموده و خط و مرز این دو مفهوم را که محل مناقشه است از یکدیگر تفکیک بنمائیم در این صورت وکیل در حد معینی مجاز به شناسایی خود است مشروط به اینکه اطلاع رسانی در چارچوب مقررات مدوّن و تحت نظارت کانون وکلای دادگستری انجام پذیرد.
🔹وکیل روح الله عظیمی
مرداد ماه ۱۳۹۶

✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:👇👇👇
https://telegram.me/lawpress