✅نقدی برنظام مالیاتی دررابطه با رعایت عدالت اجتماعی. ✏️ یادداشت / حسین بیکی – کارشناس ارشد مالی

✅نقدی برنظام مالیاتی دررابطه با رعایت عدالت اجتماعی
✏️ یادداشت / حسین بیکی – کارشناس ارشد مالی
@Lawpress

🔘 هرساله اشخاص حقیقی ( صاحبان مشاغل ) و اشخاص حقوقی طبق قانون مالیاتهای مستقیم نسبت به تکمیل اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کرده و اطلاعات مربوط به درآمد و هزینه ، خرید و فروش خود را پس از یکسال مالی در قالب اظهارنامه مالیاتی به اداره امور مالیاتی ارسال می کنند و سپس اداره امور مالیاتی پس از رسیدگی به مدارک ارائه شده از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی طبق قانون مالیاتهای مستقیم ماده 94 ، 95 ، 96 ، 105 و 106 نسبت به اخذ مالیات پس از کسر هزینه های قابل قبول و استهلاک ها از درآمد یکساله بانرخ مشخص در قانون مالیاتهای مستقیم از سودخالص باقی مانده مالیات اخذ می نماید.

🔘 لازم به ذکراست که کارگران و کارمندان هرماهه قبل از دریافت حقوق ( درآمد ماهانه ) طبق ق . م .م ماده 84 ، 85 و 86 با نرخ مشخص شده مالیات مربوطه از درآمد کسر می گردد.

🔘 هرچند هرساله اداره امور مالیاتی درخصوص مالیات حقوق کارگران و کارمندان سقف معافیت مالیاتی تعیین می نماید اما این سقف معافیت تفاوت معناداری با هزینه های یک خانواده دارد ، تا جایی که طبق اعلام بانک مرکزی خط فقر حقوق کمتر ازحدودا ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال ماهانه می باشد .

🔘 بنابراین در راستای برقراری عدالت اجتماعی بهترآن است که این قشرازجامعه که جزء خوش حساب ترین مودیان مالیاتی می باشند بدلیل نقدشوندگی مالیات مربوطه در هرماه و نه سالانه مانند اشخاص حقیقی و حقوقی ، اداره امورمالیاتی کشور جهت حمایت از اقشار ضعیف جامعه ( کارگران و کارمندان ) سقف معافیت مالیاتی ( ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ درسال جاری ) را نزدیک به هزینه های ماهانه یک خانواده قرارداده تا عدالت اجتماعی در سال اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال محقق گردد.

🔘 همانگونه که امیرالمومنان علی علیه السلام در کتاب نهج البلاغه به آن اشاره فرمودند که : تمامی افراد جامعه مسلمان و غیرمسلمان باید درتامین نیازهای اولیه معیشت خویش در وضعیت اقتصادی مطلوب و مناسب با شرافت و کرامت انسانی خود باشند تا رفاه عمومی در جامعه برقرارگردد.
🔹روزنامه جهان اقتصاد

✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:👇👇👇
https://telegram.me/lawpress