✅برخی از ابهامات قانون جدید صدور چک.. ✍️حسین ساعتچی یزدی، وکیل دادگستری:

✅برخی از ابهامات قانون جدید صدور چک

✍️حسین ساعتچی یزدی، وکیل دادگستری:
@Lawpress

🔹از جمله ابداعات قانون اصلاح چک را می‌توان به ثبت چک غیر قابل پرداخت موضوع ماده ۴ اصلاحی در سامانه یکپارچه بانک مرکزی بنا بر تقاضای دارنده چک بلامحل دانست که ضرورت تقاضای دارنده می‌تواند ایجاد مشکل و یا حتی زمینه فساد را فراهم نماید.

🔹عدم افتتاح هر گونه حساب و صدور کارت بانکی جدید، مسدود کردن و صدور کلیه حساب‌ها و کارت‌های بانکی به هر مبلغ متعلق به صادر کننده نزد بانک‌ها، عدم پرداخت هرگونه تسهیلات بانکی، عدم گشایش اعتبار اسنادی ارزی و یا ریالی پس از گذشت ۲۴ ساعت از ثبت چک غیر قابل پرداخت در سامانه یکپارچه بانک‌ مرکزی، (موضوع بندهای الف ب و ج و د ماده ۵ مکرر) در عمل می‌تواند بنگاه‌های اقتصادی و تجار را با مشکلات عدیده اقتصادی و غیر قابل جبران مواجه نماید.

🔹هرچند به موجب تبصره ۱ ماده مذکور تعلیق اجرای مقررات مذکور در خصوص بنگاه‌های بزرگ و اقتصادی به تشخیص شورای تأمین استان برای مدت ۱ سال احاله شده است لیکن در عمل دچار مشکلات اجرایی و و رویه‌ها و تفسیرهای متفاوتی در شوراهای تامین استان‌ها حتی در صورت تدوین آیین‌نامه جامع خواهد شد، بار نمودن مسئولیت‌های قانونی ناشی از چک های غیر قابل پرداخت به وکیل یا نماینده صاحب حساب و امکان اثبات خلاف آن در مراجع قضایی ضمن آن که از این حیث موجب افزایش دعاوی خواهد بود مسئولیت تضامنی شخصیت حقوقی و نمایندگان صاحب امضاء را دچار خدشه می‌نماید.

🔹اعتبارسنجی مشتریان و درج آن در سامانه یکپارچه بانک مرکزی و جرم‌انگاری شیوه‌های متقلبانه اخذ دسته چک، اعتبار سه‌ساله دسته‌چک از زمان دریافت، تأسیس چک موردی که ظاهراً همان چک کاغذی وعده دار می‌باشد، امکان درخواست صدور اجرائیه از دادگاه صالح در خصوص چک‌های غیر قابل پرداخت در صورت وجود شرایط مندرج در ماده ۲۳ قانون نسبت کسری مبلغ چک و حق‌الوکاله وکیل که البته نحوه اجرای آن در عمل مواجه با ابهاماتی خواهد بود.

🔹برای مثال آیا خسارت تأخیر در تأدیه چک از طریق صدور اجرائیه قابل مطالبه خواهد بود یا اینکه محتاج به دادخواست جداگانه می‌باشد و یا اینکه در دادگاه کیفری امکان طرح دعوی مطالبه مبلغ چک به عنوان ضرر و زیان ناشی از جرم وجود دارد یا صرفاً باید تقاضای اجراییه نمود و... از جمله ابهاماتی است که باید مرتفع گردد./ایسنا


✅لينك عضويت در كانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page