✅مناظره و توسعه رسانه‌ای. هما داودی

✅مناظره و توسعه رسانه ای
https://telegram.me/lawpress
🔹دکتر هما داودی

🔴 دیروز اهالی حقوق و وکالت روز پر هیجانی را گذراندند و با صرف هزاران نفر ساعت وقت در فضای مجازی و واقعی ، اخبار مناظره را با جدّیت دنبال کردند و یادداشت و کامنت و نظر نوشتند .

🔹 اما چرا چنین اتفاقی می افتد و چطور در فاصله دو یا سه روز چنین موج رسانه ای به راه می افتد و این اندازه وقت و سرمایه فکری صرف یک مناظره غیر علمی و غیر کارشناسی درباره موضوعی که اولویت خبری و رسانه ای نداشته است ، می شود واین اندازه از توجه اهل یک فن را به خود جلب نماید ؟

🔹 چه می شود که صبح جمعه که وقت فراغت مخاطب است ، پربیننده ترین شبکه تلویزیون یعنی شبکه یک ، درباره حرفه ای برنامه پخش می کند که قبل از آن یا نام بردن از آن تابو بوده ویا اگر برنامه ای هم به نوعی به وکلا مربوط می شد در نامناسب ترین ساعات و کم بیننده ترین شبکه ها ، پخش می شد .

🔹 « گسترش و آزادی رسانه ها » یکی از شاخصه های توسعه است . اگر صدا و سیما از قبل به صورت معتدل و همیشگی به موضوع وکالت می پرداخت و اگر کانون وکلا سهمی در صدا و سیما داشت ، آیا این حجم هیجان با برنامه دیروز همراه می شد ؟ آیا این وضعیت با شاخصه های توسعه سازگار است ؟

🔹 در بعضی از کشورها کانون های وکلا ، کانال تلویزیونی دارند و برای آشنایی مردم با این نهاد تأثیرگذار ، برنامه های آن در کریدرهای دادگستری هم پخش می شود و این امر کاملا" جاافتاده است .

🔴 امّا مناظره دیروز:

1- نتیجه ای جزهیجان سازی رسانه ای نداشت و قالب علمی و کارشناسی نیافت.
2- مجری نتوانست به خوبی زمان را مدیریت نماید و در رعایت نظم جلسه ، ترتیب صحبت ها و اختصاص وقت به شرکت کنندگان ، از مسیر بی طرفی خارج شد.
3- بدتر از همه نتیجه گیری آخر برنامه بود . یک مجری حق اظهار نظر یا نتیجه گیری به نفع یکی از طرفین مناظره را ندارد و این خلاف اصول حرفه ای است . ایشان با اظهار نظر به سود یکی از طرفین مناظره و اسناد مطالبی ناروا به طرف دیگر ، برنامه را به پایان برد و این یعنی عدم آشنایی با شیوه های اصولی مناظره .
4- کارشناس اقتصادی هم که رسما" به سود و از سوی یکی از طرفین مناظره وارد گفتگو شده بود ، اذعان به عدم شناخت خود از دنیای حقوق نموده و غیرعلمی بودن اظهار نظر خود را ، پیشاپیش اعلام نمود.

🔹 امّا شاید بتوان گفت که این برنامه با همه نواقصش و گذشته از انگیزه برپاکنندگان آن ، در آگاهی دادن به مردم درباره کانون های وکلا ، موثر بوده و اگر ادامه داشته باشد و رسانه ملّی هر هفته سهمی از وقت را به کانون های وکلا اختصاص دهد ، کم کم به سمت توسعه وضعیت رسانه ای و ارتقاء شاخصه های توسعه در حوزه رسانه خواهیم رفت و اصول مناظره را تمرین و ممارست خواهیم کرد.
✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/AfAtJT6uBvFJymcbjcuRkQ