تجری:

تجری:
✅ضرورت تشکیل پلیس‌قضایی تحت نظر دستگاه‌ قضا/بکارگیری پلیس صددرصد فنی و متخصص موجب کاهش جرایم می‌شود

نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس با تاکید بر ضرورت تشکیل پلیس قضایی، گفت: با تربیت نیروی جدید و به کارگیری متخصصان باتجربه و باسابقه پلیس قضایی باید تحت نظر و به عنوان زیرمجموعه قوه قضاییه تشکیل شود.

فرهاد تجری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه‌ملت در خصوص ضرورت تشکیل پلیس قضایی، گفت: با توجه به پیشرفت جامعه، حوزه‌های تخصصی مختلف نیز باید پیشرفت و توسعه پیدا کند، با پیچیده‌تر شدن جرایم و ضرورت ارتباط پلیس با دستگاه قضایی، پلیس قضایی باید تشکیل شود در حقیقت برای تحقیقات، دستگیری، شناسایی و کشف جرم باید از ظرفیت نیروی انتظامی به طور تخصصی استفاده شود.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پلیس ماموریت‌های مختلف و متعددی را عهده دار است، تصریح کرد: پلیس حوزه‌های مختلف مرزبانی، اتباع بیگانه، انتظامی، امنیت و ... را برعهده دارد اما با تخصصی شدن شعبات دادگاه‌ها، حوزه پیگیری قضایی هم باید تخصصی‌تر شود.

وی با بیان اینکه تشکیل پلیس قضایی در کشورهای پیشرفته به انجام مطالعات تطبیقی کشف جرم و برخورد با مجرمان کمک کرده است، افزود: بهره‌گیری از پلیس قضایی یکی از توفیقات کشورهای توسعه یافته در پیشگیری و کشف جرم بوده است، در واقع تخصصی شدن پلیس در امور قضایی عاملی بازدارنده و سبب کاهش جرم هم می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم یادآور شد: امروزه باید پذیرفت که مطالعات و تخصص ماموران و پلیس‌های ما عقب‌تر از مجرمان است، در همین راستا با توجه به سبقه و توفیق‌های پلیس قضایی در سال‌های اول انقلاب به دستور شهید بهشتی باید پلیس صددرصد فنی و متخصص را مجددا تشکیل داد.

تجری با بیان اینکه متاسفانه پلیس قضایی مانند سایر نیروهای پلیس در حوزه‌های مختلف بعد از چند سال کاری به حوزه ‌دیگری انتقال پیدا می‌کنند، ادامه داد: با این وضعیت پلیس قضایی نمی‌توانند در یک حوزه متخصص بوده و سرمایه تخصصی انتطامی و قضایی را تشکیل دهند.

وی با تاکید بر اینکه تشکیل پلیس قضایی ضرورت اجتناب‌ناپذیر امروز جامعه است، گفت: برای جذب پلیس قضایی باید نیروی جدید جذب شود چراکه پیچیده‌شدن، تغییر جرایم و بروز جرایم نوین نیاز به تربیت نیروهای جدید برای پلیس قضایی جدید را ایجاد کرده است البته از برخی نیروهای فعلی انتظامی که سابقه و تجربه در این حوزه دارند هم باید استفاده کرد.

وی با بیان اینکه در فرایند تصویب قانون تشکیل پلیس قضایی فرماندهی این مجموعه نیز باید تعریف شود، یادآور شد: البته نباید فراموش کرد دستگاه قضایی موظف به کشف جرم، ایجاد امنیت و برخورد با مجرمان است اما در این زمینه از ظرفیت نیروی انتظامی هم استفاده می‌کند؛ بهتر است فرماندهی پلیس قضایی به جهت ماهیت کاری زیر نظر دستگاه قضایی و با نظر آن تشکیل و فعالیت داشته باشد.

تجری ادامه داد: در صورت عدم تشکیل پلیس قضایی وضعیت امروز ادامه پیدا می‌کند و دستگاه قضایی دستور می‌دهد اما نیروی انتطامی به دلیل شرایط و ماموریت‌های گسترده یا از انجام کار سرباز می‌زند یا به نحوی متفاوت از نظر دستگاه قضایی اجرا می‌کند.

نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مسئولیت تامین قضایی از صفر تا صد باید بر عهده قوه قضاییه گذاشته شود و ماموریت های که صرفا قضایی نیست در حوزه نیروی انتظامی باقی بماند./
@lawpress