‍ 👈دونلی نوازی مردکهنسال نابغه ایرانی👉.. 👈استاد شیر محمد

‍ 👈دونلی نوازی مردکهنسال نابغه ایرانی👉

👈استاد شیر محمد #اسپندار
دونلی نوازی ایشان را از پایان نوشتار، بارگیری (دانلود) کنید.

@LoversofIRAN
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

⬅️ دونلی، ساز ایرانی:
#دونلی یا #دونی یکی از سازهای محلی بلوچستان و از خانوادهٔ نی است. این ساز، دو عدد #نی است که نوازنده هنگام نواختن هر دو نی را در دهان خود قرار داده و نی #مونث را اندکی پایینتر از نی #مذکر قرار می‌دهد. تنها شش سوراخ نی مذکر از محل دمیدن مورد استفاده قرار می‌گیرند. نی مونث وظیفه #واخوان را به عهده دارد. سه سوراخ صوتی آن از محل دمیدن ساز گاهی نواخته می‌شوند. منظور از واخوان در موسیقی، یا زَمینه‌نَوا (به انگلیسی: drone) یک نوت پایه یا زیربنایی ممتد است که تقریباً در سراسر طول قطعه موسیقی شنیده می‌شود و بیشتر در موسیقی #شرقی و در موسیقی #محلی_ایرلندی کاربرد دارد و در موسیقی ایرلندی نی‌انبان برای این منظور به‌کار می‌رود.
در موسیقی #هندی انواع فعالیت‌های موسیقایی می‌توانند بر فراز زمینه‌نوا یا واخوان صورت گیرند.

⬅️ درباره استاد شیرمحمد اسپندار:
او یکی از نوازندگان مطرح ساز دونلی در ایران و جهان است.
استاد شیرمحمد اسپندار در سال ۱۳۱۰ هجری خورشیدی دربمپور #بلوچستان ایران متولد گردید. در نوجوانی به کراچی #پاکستان رفت و در سال ۱۳۳۷ پس از کسب تجربه در زمینهٔ موسیقی به ایران بازگشت.
وی تا سال ۱۳۶۲ برای نواختن موسیقی بلوچی از تک نی هم استفاده می‌کرده‌است.
او موفق به کسب #دکترای_افتخاری موسیقی سنتی از کشور فرانسه و دیپلم افتخار نوازندگی در ایران شده‌است. تندیس او و نخستین دونلی در #موزه_تهران به یادگار گذاشته شده‌است.
وی نواختن دونلی را با نگاه کردن به انگشتان کسی که همزمان در دو نی می‌نواخته، فراگرفته است.
آن گونه که شیرمحمد اسپندار می‌گوید تنها یک نفر در استان پهناور سیستان و بلوچستان، نواختن دونی را از او آموخته که آن یک نفر هم در سال ۱۳۹۰ بر اثر سانحه تصادف از دنیا می‌رود!!
او با درآمد ماهیانه اندکی که از وزارت ارشاد دریافت می‌کند، زندگی خود را اداره می‌کند!!

⬅️امیدواریم تا این #استاد و تنها نوازنده این ساز کهن ایرانی که اکنون ۸۶ سال دارد، #زنده_هستند، جوانان خوش ذوق ایرانی و به ویژه #جوانان #سیستان_بلوچستانی، به سراغ ایشان بروند و نواختن این ساز زیبا را از وی #بیاموزند، چون از دست رفتن و به خاک سپرده شدن تجربه و هنر چنین افرادی، #فقدان_بسیار_بزرگی است.
🥀🙏
منابع:
■"نابغه موسیقی ۸۳ ساله در بلوچستان"، سایت تحلیلی خبری عصر ایران.
■وب‌گاه آپارات وب‌گاه پیام بلوچ، ظریف، هومن. «یک مرد، دو نی و یک جهان ملودی ناب». روزنامه اطاعات، ۲۵ شهریور ۱۳۸۶، شماره ۲۴۰۰۹، صفحه نخست ضمیمه.
■خبرگزاری ایسنا: تازه‌ترین واژه‌های مصوب فرهنگستان زبان. بازدید: فوریه ۲۰۱۵.

@LoversofIRAN

دونلی نوازی #شیرمحمد_اسپندار را ببینید 👇