‍ 👈زمان بازگشت به خویشتن فرا نرسیده؟

‍ 👈زمان بازگشت به خویشتن فرا نرسیده؟👉
#شیر_و_خورشید

@LoversofIRAN

■ ۹۰ سال است که حق #انحصاری نماد 《شیر و خورشید سرخ》را نهادهای بین المللی برای ایران حفظ کرده اند❗️

■نهادهای رسمی ایران، هنوز پس از ۳۸ سال #فراموشی، نمی خواهند آنرا به رسمیت بشناسند❓

■ بیگانگی از #خود، تا کی؟
تا وقتی که باکو و قطر و دیگر کشورکهای اقماری دور و برمان، این نماد ایرانی را نیز به تاراج ببرند❓
@LoversofIRAN
〰〰〰〰〰〰〰

⬅️نخستین گام ایران در نهادهای بین المللی:
بازمیگردد به تشکیلات بین‌المللی صلیب سرخ و دوران #ناصرالدین_شاه_قاجار. ایران در زمان حکومت او در دسامبر سال ۱۸۷۴/شوال ۱۲۹۱، کنوانسیون مصوب ۱۸۶۴ ژنو را پذیرفت. اما عملاً برای ده‌ سال پس از این تاریخ هیچ‌گونه اقدامی برای تأسیس مؤسسه، یا سازمانی که عامل اجرایی این کنوانسیون در ایران باشد صورت نگرفت.
جدی‌ترین کوشش ایران در دوران قاجار، فرستادن نماینده‌ به #سومین_کنفرانس_بین‌المللی #صلیب_سرخ در سال ۱۹۲۹ ژنو بود. در این کنفرانس، #عبدالصمد_ممتازالسلطنه سیاستمدار و #وزیر_مختار_وقت_ایران در پاریس، نقش بسیار مهمی در تبیین نگرش #جوامع_اسلامی به نشان بین‌المللی صلیب سرخ داشت و همچنین توانست موافقت کنفرانس را در پذیرش نشان شیر خورشید سرخ به عنوان نشان رسمی #دولت_ایران برای جمعیت خود اخذ نماید. این نشان چند سال بعد از این زمان مورد تأیید #کنفرانس_دیپلماتیک_صلیب_سرخ در ژنو نیز قرارگرفت.
گر چه همچنان هیچ نهادی از سوی دولت ایران برای انجام وظایف مربوط به صلیب سرخ بوجود نیامد. فعالیت‌های مربوط به این مؤسسه تنها در اثر کوششهای #شخصی افراد و به صورت ناپیوسته انجام می‌شد. از جمله، تلاشهای دکتر #امیرخان_اعلم (مشهور به امیراعلم، از دانش آموختگان ایرانی رشته پزشکی در اروپا و بنیانگذار چند بیمارستان به سبک غربی در ایران) در خلال جنگ‌های داخلی ایران بین مستبدین و مشروطه خواهان در سالهای پس از پیروزی #انقلاب_مشروطیت ایران بود.

⬅️برپایی شیر و خورشید در ایران:
در سال ۱۳۰۱ خورشیدی، دکتر #امیر_اعلم، که مدیر بهداری استان #خراسان بود پس از زلزله ویرانگر بجنورد، به نزد #احمد_شاه_قاجار می‌رود و برای بنیان نمودن #جمعیت_شیروخورشید_ایران پروانه می‌خواهد تا کمکهای خارجی را به هنگام آسیب‌های طبیعی به ایران جلب کند. پس از موافقت شاه و بنیانگذاری این جمعیت، شیروخورشید بی درنگ عضو کمیته فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر (IFRC) می‌شوند و علامت شیر و خورشید سرخ را #ثبت_بین_المللی می‌نماید.

⬅️پذیرش شیروخورشید در جهان:
یک دهه بعد از اتمام جنگ جهانی اول، کنفرانس مهم دیپلمات‌های جهان در سال #۱۹۲۹ میلادی در شهر ژنو، عرصه بسیار مهمی برای کسانی بود که می‌کوشیدند از «فجایع جنگ» بکاهند. یکی از موضوعات اصلی این کنفرانس، مصونیت امداد رسانان در زمان جنگ بود که با توجه به چندین تجربه موفق پیش، با استقبال اکثر کشورهای جهان همراه بود.
کشورهای #مصر و #ترکیه رسماً درخواست کردند که #کشورهای_اسلامی اجازه داشته باشند از آرم #هلال_احمر برای گروه‌های امداد رسان در زمان جنگ استفاده کنند.
کشور #ایران نیز رسماً در خواست کرد که به جای صلیب سرخ و هلال احمر، نشان ویژه خود را داشته باشد: #شیر_و_خورشید_سرخ که نمادی ملی بود و بر #پرچم_ایران نیز جای داشت. این درخواست‌ها مباحث گسترده‌ای را به دنبال داشت و با #مخالفت‌های_بسیاری نیز روبرو شد. سرانجام #کشورهای_جهان درخواست ایران را #پذیرفتند اما برای استفاده از هلال احمر، استفاده از این نشان را به کشورهای مصر و ترکیه محدود کردند البته سال‌ها بعد کشورهای اسلامی دیگر نیز اجازه یافتند تا از هلال احمر استفاده کنند.

⬅️بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران:
دولت جدید یکسال پس از انقلاب، رسماً به فدراسیون جهانی اعلام کرد که از این پس به جای نماد شیر و خورشید سرخ، همانند دیگر #کشورهای_اسلامی از «هلال احمر» استفاده می کند.
فدراسیون جهانی صلیب سرخ و هلال احمر نیز اعلام کرد که استفاده از آرم «شیر و خورشید سرخ» #به_شکل_انحصاری در اختیار ایران است و اگر نظام سیاسی موجود، تمایلی به استفاده از این آرم ندارد، این حق #ملغی_نمی‌شود و دولت ایران هر زمان که بخواهد می‌تواند از نشان شیر و خورشید سرخ استفاده کند و تمامی کشورهای عضو فدراسیون باید به این آرم احترام بگذارند چون بار حقوقی #کاملاً_برابر با صلیب سرخ و هلال احمر دارد.
سال ۲۰۰۰# جمهوری اسلامی ایران به دولت #سویس اعلام کرد حق این را #محفوظ می‌دارد که هرگاه بخواهد، از نشان شیر و خورشید سرخ استفاده کند و از #وزارت_خارجه_سویس خواست که دیگر کشورهای عضو 《کنوانسیون ژنو ۱۹۴۹》را از تصمیم ایران آگاه سازد.

@LoversofIRAN

داستان دفاع از پرچم ملی ایران #شیروخورشید با دیرینگی بیش از۱۷۰۰ سال👇