نظر یکی از کاربران در نقد سخنان وزیر آموزش و پرورش👇 … … … … … … … … … … …

نظر یکی از کاربران در نقد سخنان وزیر آموزش و پرورش👇
...............................

سلام اولا این ادبیات به نحوی ایده های کمالیست ها در ترکیه را تداعی می کند، دوما ما در ایران نه با زبان های محلی بلکه با زبان های ملی ایرانی مواجه هستیم، سوما قانون اساسی وحی منزل نیست و در نهایت گویا به این شیوه تاکید کردن بر زبان فارسی نه در راستای همگرایی ملی بلکه بیشتر به واگرایی ویرانگر خدمت می کند.

پاسخ به کاربر محترم👇
...............................

یک مقایسه سردستی بین ایران و کمالیست‌های ترکیه
(چرا سخنان وزیر آموزش و پرورش قابل دفاع است؟)

شما از ایده کمالیست‌ها گفتید در صورتیکه همزیستی فرهنگی و ملی در ایران متفاوت از کمالیست‌ها در ترکیه است. از زمان اتاتورک ۱۹۲۳ تا این اواخر، و همین الان کردها و ارمنی ها و... توی ترکیه اصلا حق گفتن از آموزش زبان مادری و.... نداشتند. رسانه آزاد مثل ایران نداشتند و اجازه متتشر کردن افکارشون رو بطور رسمی نداشتند و هنوز هم وضع خوبی ندارند.

ترکیه با کردها و یونانی ها و آشوری ها و ارمنی ها ضد انسانی برخورد کرد و نسل کشی و ویرانگری و جنایت هایی از ۱۹۱۳ حدودا تا ۱۹۲۳ (اواخر عثمانی تا اوایل جمهوری ترکیه) داشت که هر ۴ فقره ی این جنایت ها به عنوان نسل کشی های بزرگ قرن بیستم ثبت شده و در خارج از ترکیه اون چهار قوم مذکور پیگیر احقاق حقوقشون از ترکیه هستند. اگرچه تقاضای آنها بجایی نمیرسد اما توی خیلی از کشورهای اروپایی و آمریکایی این چهار نسل کشی ترکیه به رسمیت شناخته شده است.

و البته ایران اگر بصورت یک کشور و یک دولت ملی عمل می‌کرد؛ نسل کشی آذری ها در ارومیه و تبریز به دست نیروهای عثمانی رو باید ثبت می کرد در مجامع جهانی و مثل اون چهار گروه پیگیر غرامت و احقاق حقش رو از عثمانی‌ها و ترکیه می‌کرد.

اتفاقا یکی از مشکلات پان‌ها در ایران همین هست که این واقعیات را نمی‌بینند و به طرف ترکیه غش می‌کنند-کافی است به یمن تلگرام نگاهی به کانال‌های آنها بکنید. خوشبختانه ایران در تاریخ معاصرش مثل کمالیست های ترکیه با جمعیت‌های فرهنگی خود مواجه نشده است. چون تکوین هویت ملی ایران فرایندی درون جوش و در خود جامعه مدنی ایران هم ریشه داشته است. مثلا اگر دقت کنید همین الان مساله و تضاد پان‌ها با فارس‌ها نیست بلکه پان‌ها در درجه اول در برابر خود آذری‌ها قرار دارند. توجه داشته باشید جمهوری پیشه‌وری را در تبریز تهرانیها برنچیدند بلکه خود تبریزی‌ها آن را برچیدند.

در متن فوق از «زبان های ملی» صحبت شده است.این سخن در برابر هویت ملی ایران قرار می‌گیرد و ملت سازی متعدد در ایران را به ذهن متبادر می‌کند. مشکل پان‌‌ها در ایران این است که دوست دارند از حقوق یک ایرانی برخوردار باشند ولی هر ایرانی و هر شهروندی تکالیفی هم دارد که یکی از آنها آموزش زبان فارسی به فرزندانشان هست و در عین حال آموزش زبان مادری هم در جامعه مدنی آزاد هست. در این چارچوب می‌توان از تذکر بجای وزیر آموزش و پرورش دفاع کرد.
@hamidrezajalaeipoor