▫️ بیانیه حزب مهستان ایران از برای روز هفتم آبان و پاسداشت کورش بزرگ

▫️ بیانیه حزب مهستان ایران از برای روز هفتم آبان و پاسداشت کورش بزرگ

▪️ چند سالی است که هفتم آبان و برپایی مراسمی در پاسارگاد، بر پایه‌ی برخی سیاست‌ها، تبدیل به تنشی ناضرور، ناخواسته و غیررسمی میان خیل جوانان ایران‌پرست و نیروهای انتظامی و امنیتی شده است، در حالی که به سادگی روزی است برای تجلیل از سردار و رهبری خردمند در تاریخ ایران‌زمین. کورش بزرگ، نه تنها برای بار نخست سرزمین‌هایی را به گرد هم آورد که ما امروزه به نام ایران‌زمین یا «حوزه‌ی فرهنگی ایران» می‌شناسیم، ‌بلکه با تغییر سنت سیاسیِ وقت، تسامح و تساهلی را در این سرزمین‌ها جاری ساخت که در نهایت ستون فرهنگ ایرانی شد. آموزه‌ها و دستاوردهای او، چون رعایت حقوق انسان‌ها و احترام به مردم و کوشش برای شادمانیِ آنان و سپس داد، صلح، آبادانی، و در یک کلام جهانداری‌ای که در پیِ جهانگیریِ نخستینش شکل گرفت، هم‌چنان و حتی برای انسان امروزین هم ارجمند است.

▪️ با وجود آن که جناب بهرام پارسایی، نماینده‌ی محترم مردم شیراز، در مجلس شورای اسلامی به خوبی موضوع را تحلیل کردند، «حزب مهستان ایران» بر خود لازم می‌داند باری دیگر خطوط اصلی آن سخنان را یادآوری نماید:

1. روز هفتم آبان بیش از یک دهه است که با استقبال عمومی از سوی گروه‌های مختلفِ مردم روبه‌رو شده است. این روز مبنای درست تاریخی دارد و بارها کارشناسانِ این حوزه یاد کرده‌اند روزی است که بر پایه‌ی سال‌نامه‌ای بابلی روز ورود کورش بزرگ به بابل است: هفده روز پس از گشایش آن سرزمین به دست سردارانش و پس از آن که به ساماندهی منابع آبی و بهبود فرآیندهای کشاورزی در منطقه پرداخت و سربازانش را برای نخستین رژه‌ی ثبت‌شده در تاریخ آماده کرد تا با ساز و برگ کامل برای نمایش قدرت نظامی و تأکید بر غرور ملی به شهر وارد شوند، و نه برای غارت و نابودن کردن که عُرفِ آن روزگار بود. ورود این «شاه ـ سردارِ» خوشنام با استقبال مردم و صدور منشورِ معروف به حقوق بشر همراه بود؛ منشوری که در آن برای همه‌ی در بندانِ شاه بابل آزادی خواسته شده و در نهایت به همه‌ی آنان، که از مردمانی گوناگون بودند، برای بازگشت به سرزمین‌های‌شان یاری می‌شود.

2. سال گذشته، برای همراهی با این حرکت ملی و از میان برداشتن تنشِ یادشده، کارگروهی علمی ـ اجرایی برای پاسداشتِ کورش در استانداری فارس شکل گرفت تا نتیجه‌ی رایزنی‌های آنان با دانشگاه‌ها و متخصصان برای تعیین روزی دقیق‌تر، چنان که خود ادعا می‌کردند، معلوم شود، اما شوربختانه همچون بسیاری از امور دولتی و حکومتی خبری جز تأسیس از آنان منتشر نشد. این هفتم آبان نیز می‌گذرد، اما شایسته است که در زودترین زمان نسبت به حل ریشه‌ای این تنش غیرلازم اقدام‌های بایسته صورت گیرد.

3. در همه‌ی جای جهان از شکل‌گیری چنین مناسبت‌هایی همگانی برای پربار کردن مایه‌های وحدت ملی، هویت ملی و گسترش شادی و بهره‌برداری‌های اقتصادی ـ گردشگری استقبال می‌شود و کم نبوده و نیست تلاش‌ها در راستای برجسته کردن موضوعی محلی و شاخ و برگ دادن به آن و تبلیغات بر محورش تا از رویدادی، با استنادی ضعیف و کوچک، همان بهره‌ها را ببرند. اینک چنین رویدادی به‌گونه‌ای خودجوش و قدرتمند شکل گرفته؛ رویدادی که نه تنها قوم‌های گوناگون ایرانی در آن درگیر هستند، بلکه برای ایرانی‌تباران جداشده از مرزهای تاریخی هم جذابیت دارد؛ بر حس تعلق به این فرهنگ و تمدن می‌افزاید و یکپارچگی مردمی را افزون می‌کند؛ و در کمال شگفتی آموزه‌های دینی گوناگون هم چنین پاسداشت و ارج‌گذاری را تأیید می‌کنند، به‌گونه‌ای که نه تنها کورش بزرگ تنها شخصیت تاریخی است که در همه‌ی کتاب‌های آسمانی، به‌ویژه قرآن کریم، از وی به نیکی یاد شده بلکه در هنگام ثبت جهانیِ سازه و محوطه‌ی پاسارگاد در سازمان یونسکو نیز معیار ارزش‌مندیِ معنوی و دینی نیز برای آن به کار رفت که از این رو یک استثناست.

▪️ از این رو، حزب مهستان ایران، باری دیگر از مسؤولان گرامی خواهان است با در نظر گرفتن تبعات و زیان‌های گزافی که برخوردهای امنیتی در این سال‌ها داشته است و در حالی که ایران در سطح سیاسی به خاطر شماری ایستادگی‌هایش در برابر زورگویی‌های جهانی نیازمندِ نزدیکی بیش از پیش نگاه ملی به نگاهِ مذهبیِ حاکم، و در سطح فرهنگی نیز نیازمند داشتنِ شناختِ تاریخی و بینشی خردورزانه و هویتی قدرتمند در برابر فرهنگِ قابل نقدی که جهانی می‌شود، است و هم‌چنین به منظور جلوگیری از مصادره به‌مطلوب کردنِ این شخصیت و مناسبتِ ملی از سوی جریان‌های مخالفِ سیاسی، دستور به بازنگری برخوردهای سلیقه‌ای و نادرستی دهند که با این روز ملی و رویداد خجسته‌ی گردشگری صورت می‌گیرد؛ تا هفتم آبان، روز کورش، به درستی پاس داشته شود.

#بیانیه
#فرهنگی
#کورش_بزرگ

@MehestaanParty