👈دستپاچگی قوم گرایان؛ تحریف سخنان وزیر و امام جمعه!.. زیر از کانال "وطن یولی

👈دستپاچگی قوم گرایان؛ تحریف سخنان وزیر و امام جمعه!

@LoversofIRAN

⬅️نوشته زیر از کانال "وطن یولی@Vatanyoli"
نوشته: جواد رنجبر درخشی لر؛ فعال اجتماعی - فرهنگی تبریزی؛
درباره سخنان تازه امام جمعه #تبریز است که وی باور دارد این تبلیغات توهم #قوم_گرایان درباره سخنان آل هاشم، است و ایشان چنین چیزی نگفته است.

سخنان امام جمعه تبریز درباره زبان های محلی، قوم گرایان را که همواره دستشان خالی است چنان خوشحال کرده است که گویی یتیمی در سرمای زمستان جان پناه یافته است. اما این جان پناه نیست و توهمی بیش نیست.

پرسش این است که آقای آل هاشم تمایلات قوم گرایی پیدا کرده است؟ قطعا پاسخ منفی است. ایشان به سادگی درباره یک مساله فرهنگی سخن گفته که عموم ملت ایران با آن موافق هستند: زبان های محلی نباید حذف و طرد شود. اما قوم گرایان با استفاده از عناوین مجعولی چون ولی فقیه آذربایجان (با نوشتار غلط خودشان) سخنان ایشان را چنان نوشته اند که گویی یک فرد معتبر قوم گرایی آن ها را تایید کرده است!

در سخنان آقای آل هاشم نه قوم گرایی وجود دارد و نه اساساً نکته جدیدی. از صدها سال پیش در ایران، زبان ملی فارسی برای امور سیاسی، دیوانی، علمی و فرهنگی به کار می رفته و زبان های محلی برای گفتگو و خلق آثار هنری و فرهنگی. کسی در طول تاریخ مانع کاربرد هیچ زبانی نشده است. بنابراین سنت کاربرد زبان ها در طول تاریخ تقویت شده و جا افتاده و معترضی نداشته است.

در چند سال گذشته، به دلیل برخی مماشات ها، عده ای زبان دراز کرده اند که به زبان های محلی ستم می شود. آن ها در حالی که به این زبان کتاب می نویسند، شعر می گویند، فیلم می سازند، جلسه های رونمایی و جشن امضای کتاب برگزار می کنند و در رادیو و تلویزیون به این زبان می گویند و می شنوند باز هم مدعی ستم کشی هستند. این ادعای گزاف باعث می شود در صداقت آن ها تردید بکنیم. همنوایی برخی کشورهای ضد ایران با این افراد تردید ها را تقویت می کند.

خطرناک تر آن است که ادعای ستم به زبان های محلی با نفی دیگر زبان ها و آثار آنان و نفرت پراکنی همراه است. یعنی یک فاشیسم تمام عیار! با این تفکر هیچ آدم عاقلی از جمله امام جمعه تبریز همراه نخواهد شد.

اما مساله آموزش به زبان #ملی قابل انکار یا رد نیست. برای #وحدت_ملی ایران نیاز به وحدت زبانی و وحدت رویه در آموزش های رسمی داریم. چطور ممکن است یک جوان ایرانی در تبریز به ترکی آموزش دیده باشد و دیگری در سنندج به کردی و آن دیگری در اصفهان به فارسی و این ها با هم بتوانند برای ایران کار کنند؟

در پایان پیشنهاد می کنم سخنان آقای آل هاشم را در ویدئویی که منتشر شده است ببینید. ایشان از #آذربایجان در پیوند با #ایران سخن می گویند و در پایان برای سربلندی ایران و ایرانی دعا می کنند. نامی که حساسیت شدید قوم گرایان را برمی انگیزد.


@LoversofIRAN