‍ ‍ ‍ 👈کاخ مرمر دیروز، دفتررفسنجانی امروز👉.. کاخ مرمر، اثر ثبت شده ملی:

‍ ‍ ‍ 👈کاخ مرمر دیروز، دفتررفسنجانی امروز👉

@LoversofIRAN
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

⬅️ کاخ مرمر، اثر ثبت شده ملی:

#کاخ_مرمر یکی از کاخ‌های تاریخی تهران و در مرکز شهر است که ساخت آن در دوره پهلوی انجام شد.
این اثر در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۵۷ با شمارهٔ ثبت ۱۶۰۶ به‌عنوان یکی از آثار #ملی ایران به #ثبت رسیده است.
این کاخ در سال ۱۳۵۵ به #موزه تبدیل شده بود و تا سال ۱۳۵۷ با عنوان #موزه_پهلوی برای همگان قابل بازدید بود.
اما اکنون سالهاست که امکان بازدید از آن وجود ندارد.

⬅️ ساخت کاخ مرمر و پهلوی ها:

این کاخ در محل چهار راه خیابان امام خمینی (سپه سابق) و خیابان ولیعصر (پهلوی سابق) جای گرفته است.
کاخ مرمر به دستور #رضا_شاه_پهلوی و با معماری #لئون_تادوسیان بنا نهاده شد. این کاخ در آغاز به عنوان #دفتر_کار_رضاشاه بهره‌برداری می شد و تا پیش از تدوین قانون #خزانه_ملی، جواهرات ملی ایران از کاخ گلستان به این کاخ آورده شده و در زیر زمین آن نگهداری می‌شد.
در سال‌های نخست پادشاهی #محمدرضا_پهلوی، از این کاخ به عنوان #دفتر_رسمی_شاه و محل برگزاری دیدارها، ملاقات‌ها و شرفیابی‌ها بکار گرفته می‌شد. #فوزیه و محمدرضا پهلوی در این کاخ با یکدیگر زندگی می‌کردند و نامزدی او با #فرح_پهلوی در این کاخ برگزار شده است. پس از رخداد حادثه #ترور_شاه به سال۴۴ در محوطه این کاخ توسط رضا شمس‌آبادی(سرباز گارد نگهبان کاخ)، دفتر ویژه شاه به کاخ #صاحبقرانیه_نیاوران جابجا شد.
این کاخ در سال ۱۳۵۵ به موزه تبدیل شد و تا سال ۱۳۵۷ با عنوان «موزه پهلوی» برای همگان قابل بازدید بود.
از میان موارد به نمایش آمده در این موزه، لباس افسری و کلاه گلوله خورده ی شاه در واقعه ترور ۱۵ بهمن ۱۳۲۷ بود.

⬅️ کاخ مرمر پس از انقلاب ۱۳۵۷:

پس از انقلاب «موزه پهلوی» تعطیل شد و دیگر امکان بازدید مردم از آن وجود نداشت.
از این کاخ مدتی به عنوان مقر #کمیته_انقلاب_اسلامی استفاده می‌شد. پس از مدتی، این کاخ بدون کاربرد ماند تا در میانه‌های دهه ۱۳۷۰ خورشیدی، که به دفتر #مجمع_تشخیص_مصلحت_نظام تبدیل شد و پس از پایان ریاست جمهوری #هاشمی_رفسنجانی تاکنون هم دفتر هاشمی رفسنجانی در این کاخ جای گرفت❗️
امروزه از این ساختمان در نامه‌نگاری‌های دولتی با نام ساختمان #قدس یاد می‌شود❗️
بخش‌هایی از کاخ مرمر در سال ۱۳۸۷ مرمت و بازسازی شد.

⬅️ معماری کاخ مرمر:

معماری این بنا بدست #لئون_تادوسیان متولد ۱۲۷۶ خورشیدی در تهران- وفات ۱۳۵۹ خورشیدی درنیویورک، انجام شد. وی از معماران نوگرای ایرانی #ارمنی‌تبار بود.
گنبد این بنا برگرفته از گنبد #مسجد_شیخ_لطف‌الله اصفهان است که به دست #حسین_لرزاده کاشیکاری شده است. ساختمان کاخ مرمر در سال ۱۳۱۶ به پایان رسید و در ساختن آن استادان معماری و هنرهای تزیینی سنتی ایران مانند استاد #محمدکاظم_صنیع‌_خاتم و استاد #حسین_طاهرزاده_بهزاد همکاری داشتند.
#بهروز_احمدی، معمار ایرانی، طراح بنایی ۵ طبقه زیرزمین و در زیر کاخ مرمر بود که اکنون از آن با نام #موزه_قرآن یاد می‌شود.
مساحت ساختمان آن ۲۸۷۰ متر مربع است و در زمینی به وسعت ۳۵۴۶۲ متر مربع ساخته شده است. زمین این بنا در ابتدا متعلق به شاهزادگان #قاجاری و از جمله خاندان #فرمانفرمائیان بود.

@LoversofIRAN

فیلمی از تعویض نیروهای نگهبان گاردشاهنشاهی، روبروی کاخ مرمر در اوایل دهه چهل، و نیز توضیح کوتاهی درباره ترور نافرجام سال ۴۴ محمدرضاشاه در کاخ مرمر بدست سرباز وظیفه رضا شمس آبادی بیدگلی (اصلیتش کاشانی بود)، که باور داشت: فقط مرجعیت شیعه است که می‌تواند ملت را نجات دهد.
👇👇👇