👈سنگ‌نبشته آنوبانینی در سرپل زهاب کرمانشاه.. مدیر کانال درباره نگارش «سرپل زهاب:

👈سنگ‌نبشته آنوبانینی در سرپل زهاب کرمانشاه

@LoversofIRAN

(توضیح مدیر کانال درباره نگارش "سرپل زهاب:
به دید برخی پژوهندگان، نگارش درست نام این شهر، #سرپل_زهاب است نه #سرپل_ذهاب. بر خلاف آنکه در نوشتار رسمی امروز، "سرپل ذهاب" نوشته می شود. چون "سر پل" همهشته/ترکیب فارسی است اما "ذهاب" واژه عربی؛ حال آنکه "زهاب"[ زَ ] فارسی است و اسمی مرکب به معنی: تراویدن آب از کنار رودخانه و چشمه و تالاب و...(فرهنگ فارسی معین ) و در گویش امروزی ، آبی است که از جایی زهد. پس سرپل زهاب، منطقی تر و درست تر به نظر می آید به ویژه که در این منطقه رودخانه ای نیز وجود داشته است)


این سنگ نوشته(کتیبه) باستانی از کهن ترین نمونه های سنگ نگاره های ایران است که پیشینه آن به ۴۸۰۰ سال می رسد و آنوبانینی، شاه لولوبی را نشان می دهد.
این نقش‌برجسته، در محوطهٔ یک دبیرستان دخترانه در شهر #سرپل_زهاب بود که خوشبختانه در زلزله سال ۹۶ که سرپل زهاب بشدت لرزید، آسیبی ندید.


این نقش‌برجسته پرده‌ای است که در آن شاه (آنوبانینی) در برابر ایزدبانو/الهه #ایشتار و ستاره‌ای که او را در مقابل دشمنان به پیروزی رسانده، ایستاده است و پای خود را بر بدن دشمن شکست خورده، نهاده‌است.

ملکه (ایشتر) در یک دست حلقه‌ای دارد و در دست دیگر طناب یا زنجیری، که دو اسیر از بینی، در بند او هستند. علاوه بر شاه و ملکه، ۹ اسیر برهنه نیز در تصویر قابل مشاهده است.

زیر نقش برجسته، سنگ نبشته‌ای به خط اکدی وجود دارد که بر آن چنین نوشته شده است:
آنوبانی‌نی پادشاه توانا، پادشاه لولوبی، نقش خود و نقش الهه ایشتار را در کوه #پادیر رسم کرد. آن کس که این نقوش و این لوح را محو کند، به نفرین و لعنت آنو، آنوتروم، بل، بلیت، رامان، ایشتار، سین و شمش گرفتار شود و با دو نسل او برباد رواد.

https://t.me/LoversofIRAN/7243?single