⁠با توجه به زلزله‌های این روزها، موضوعی ذهنم را مشغول کرده:

⁠با توجه به زلزله‌های این روزها، موضوعی ذهنم را مشغول کرده:
وضعیت دیتا سنترها (مراکز داده) واقع در تهران!
با توجه به اینکه سرور بیشتر سازمان‌های دولتی و شرکت‌های خدماتی نظیر بانک‌ها، بیمه، لرزه‌نگاری، مراکز دانشگاهی، تاکسی‌های اینترنتی و ... در دیتاسنتر‌های تهران نگهداری می‌شوند، هنگام زلزله شدید احتمالا به‌دلیل آسیب دیتاسنتر، خدماتشان به شهرهای دیگر نیز مختل خواهد شد و زلزله تهران روی فعالیت عادی شهرهای دیگر نیز تاثیر خواهد گذاشت. به این معنی که زلزله تهران باعث اختلال در خدمات رسانی بانک‌ها و بیمه‌ها در شهرهای دیگر، اختلال در سرویس‌های تاکسی اینترنتی (نظیر اسنپ و تپ‌سی و ...) و کلی اختلالات این چنینی خواهند شد و با فرض این اختلالات، ⁣مردم سایر شهرها حتی امکان جمع‌آوری کمک مالی برای مردم زلزله زده تهران را هم نخواهند داشت.

⁣با توجه به شرایط فوق، دو سوال مطرح است:
۱- سوال اول اینکه آیا گزارشی از وضعیت دیتاسنترهای ایرانی در برابر زلزله و حوادث مشابه وجود دارد؟! اگر بر اثر زلزله تهران خدمات برخی سازمان‌ها و بانک‌ها به شهرهای دیگر نیز مختل شود ، سایر شهرها چطور به تهران امدادرسانی خواهند کرد؟ (در خبرها ذکر شده بود هنگام زلزله تهران، تعدادی شهر دیگر به یاری تهران خواهند آمد!)
۲- سوال دوم اینکه چندتا از سازمان‌های مهم و بانک‌ها، غیر از تهران، در سایر شهرها هم سرور دارند و وضعیت دیتاسنتر شهر‌های دیگر چگونه است؟


یک ⁣نکته جالب در این زمینه انتقال برخی دیتاسنترهای ایرانی به برج میلاد است.
در سراسر دنیا سعی بر مقاوم بودن دیتاسنترها در برابر زلزله و سایر حوادث است که بعید می‌دانم ارتفاعات برج میلاد گزینه مناسبی برای این موضوع باشد.

⁣با توجه به تشویق سازمان‌ها و کسب و کارها و ... به انتقال سرورهای خود به دیتاسنترهای ایران در سال‌های اخیر از سمت متولیان امر، لازم است گزارشی از وضعیت دیتاسنترهای شهرهای مهم در برابر زلزله و نیز گزارشی از وجود/عدم استفاده سازمان‌های مهم و کلیدی از دیتاسنترهای شهرهای دیگر به موازات تهران، تهیه شود و طبق آن به کاستی‌ها رسیدگی شود.

متاسفانه در بین اخبار زلزله، این مورد توجه قرار نگرفته است.


میلاد نوری
@MiladNouriChannel