⁠⁣⁣⁣⁠💬 جایگزین تلگرام! در اینجا توضیحات مفصل‌تری در این باره نوشتم:

⁠⁣⁣⁣⁠💬 جایگزین تلگرام!


در یک گفتگوی خیلی کوتاه با روزنامه همشهری در مورد جایگزینی تلگرام صحبت کردم که به دلیل خلاصه بودن، فضای توضیح کامل جزییات فراهم نبود.
در اینجا توضیحات مفصل‌تری در این باره نوشتم:
قبل از فکر کردن به جایگزین تلگرام، باید به این نکته دقت کرد که تلگرام صرفا یک اپلیکیشن پیام‌رسان نیست که با چند پیام‌رسان مختلف بتوان آن را جایگزین کرد و برای اینکار، هم‌زمان باید دو مورد را مد نظر قرار داد: امکانات پلتفرم تلگرام و فراگیر بودن آن
تلگرام یک پلتفرم است شامل چند بخش: گفتگو‌های دونفره، گروه‌های چند نفره، کانال‌ها، روبات‌ها و Apiهای برنامه‌نویسی
۱- گفتگو‌های دونفره:‌ این قابلیت تلگرام در سایر پیام‌رسان‌ها هم قابل مشاهده است. تفاوت مهم تلگرام با سایر نرم‌افزارها در این بخش، سرعت و کیفیت آن است. تا جایی که باعث شده وقتی شما برای چاپ کارت ویزیت به یک مغازه چاپ مراجعه کنید، خیلی سریع از شما بخواهد فایل کارت‌ویزیت را برای آن‌ها از طریق تلگرام ارسال کنید. کسب‌وکارهای محلی زیادی از این ویژگی (با کیفیت) تلگرام به عنوان ابزاری جهت راحتی خود و مشتری استفاده می‌کنند. نظیر: ارسال فایل برای چاپخانه، ارسال تصویر برای سفارش کیک، ارسال مدل خیاطی برا سفارش لباس و...
۲- گفتگو‌های گروهی: گفتگوهای گروهی یا چندنفره علاوه بر ایجاد محیط بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعات مختلف، به ابزاری برای تبادل امور کاری درون سازمانی در بسیاری شرکت‌ها و سازمان‌ها تبدیل شده است.
۳- کانال‌ها: کانال‌ها یکی از ابزارهای مهم و کلیدی تلگرام هستند که به گسترش کسب و کارهای بسیاری کمک کرده است. برخی کسب و کارها به اطلاع رسانی در مورد خدمات خود به کاربران از طریق کانال‌ها اقدام می‌کنند، برخی با ایجاد یک کانال محتوایی نظیر کانال خبری، آموزشی و... از طریق نمایش تبلیغات کسب درآمد می‌کنند و حیات کسب و کارشان مستقیما به وجود تلگرام وابسته است که بیشترین آسیب را از فیلترینگ تلگرام متحمل شده‌اند.
۴- روبات‌ها و Api برنامه‌نویسی: یک مورد بسیار کاربردی که در مقایسه‌ها کمتر مورد بررسی قرار گرفته شده است روبات‌های تلگرامی و Api برنامه‌نویسی آن است که خلاقیت گسترش خدمات تلگرام را در اختیار سایر برنامه‌نویسان قرار داده است. مانند روبات اعلام نرخ ارز، روبات پیدا کردن مکان‌های مورد نیاز، روبات جستجوی ویدیو، روبات تبدیل متن عمس به متن، روبات‌های مدیریت کانال (با امکان ارسال پیام در پنل تحت وب) و هزاران خدمتی که بصورت نامحدود توسط روبات های مختلف و خلاقانه ارایه می‌شوند.

وقتی صحبت از جایگزینی تلگرام می‌کنیم ابتدا باید امکانات فوق را بررسی کنیم که در حال حاضر هیچ پیام رسان داخلی و خارجی امکانات فوق را بصورت متمرکز و با کیفیت حتی نزدیک به تلگرام دارا نیستند.
علاوه بر امکانات فوق، نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کرد فراگیری تلگرام است. طبق آمارها بیش از ۴۰میلیون نفر در ایران آن‌را نصب دارند. و این یک نقطه قوت بسیار عالی برای تلگرام است که هیچ یک از رقبای فرضی از آن برخوردار نیستند و همین باعث شده با مراجعه به مغازه سفارش کیک، پذیرنده با اطمینان از اینکه شما حتما کاربر تلگرام هستید، از شما تقاضا کند تصویر مد نظر برای چاپ کیک را تلگرام کنید. یا کسب و کاری که برای اطلاع‌رسانی به کاربران خود یک کانال تلگرامی تاسیس می‌کند، می‌تواند مطمین باشد اکثریت کاربرانش به تلگرام دسترسی دارند و در صورت تمایل می‌توانند کانال آن‌ها را دنبال کنند. اما با فرض جایگزینی چند پیام‌رسان، پذیرنده یک فروشگاه باید ابتدا از کاربر بپرسه کدوم اپلیکیشن رو نصب داری؟! و خود پذیرنده برای پوشش همه کاربران باید ۱۰ نرم افزار پیام رسان نصب داشته باشد. ویا کسب‌وکارهای دیگر برای اطلاع‌رسانی باید در ۱۰ اپلیکیشن مختلف نسبت به ایجاد و مدیریت کانال اطلاع رسانی اقدام کنند که هزینه زمانی و نیروی انسانی در این حوزه افزایش پیدا می‌کند.

به فرض همین امروز یک پلتفرم کامل و باکیفیت نظیر تلگرام پیاده‌سازی شد و همه مردم هم بصورت هم‌زمان در آن عضو شدند. تکلیف سرمایه‌ای که کسب و کارها برای تولید محتوا و افزایش مخاطبان و اعضای کانال خود هزینه کرده‌اند چه می‌شود؟! شخصی که چند سال زحمت کشیده یک کانال خبری را با تولید محتوا و تبلیغ به ۲میلیون عضو رسانده، چرا باید کسب و کار خود را بکوبد و از صفر بسازد؟ (در صورتی که دوباره بپذیرد همچین ریسکی انجام دهد)
اگر قرار هست یک پلتفرم جدید به وجود بیاید که همه چیز مجددا به آن مهاجرت داده شود و