‍ 🔥چهارم شهریور، [؟] 🔥.. روایت‌های هم بی پیوند با کوروش نیست

‍ 🔥چهارم شهریور، #زادروز_کوروش_بزرگ [؟]🔥

🌍 @history_1

👈 برخی چهارم شهریور را که زادروز #داراب (یکی از پادشاهان داستان‌های ایرانی) می‌دانند، زادروز کوروش بزرگ در نظر می‌گیرند.

✅ در گاهشماری ایرانی روز چهارم هر ماه «#شهریور» نام دارد و شهریور به معنای «پادشاهی آرزو شده» می‌باشد.

در اسطوره‌های ایرانی، روایات و شخصیت #کیخسرو نزدیک به کوروش هخامنشی است. روایت‌های #فریدون هم بی پیوند با کوروش نیست. اما به عقیده برخی از پژوهشگران شرایط زمانی داراب در داستان‌های ایرانی نزدیک به کوروش هخامنشی می‌باشد و با توجه به این موضوع، امکان دارد حقایقی درباره کوروش بزرگ یافت شود. از همین رو می‌گویند «چهارم شهریور» زادروز کوروش بزرگ است.

👇👇👇
اما نباید فراموش کنیم که شرایط داراب بیشتر به #داریوش_بزرگ می‌خورد.

🌺 در هر حال حیف است در شهریور روز از شهریور ماه، از پادشاهی که در طول تاریخ، آرزوی بشر بوده است، یادی نکنیم.

❌ برخی از هم میهنان گرامی می‌پندارند که روز #بزرگداشت_کوروش، یعنی #هفتم_آبان، زادروز این پادشاه خوشنام است؛ در صورتی که هفتم آبان در واقع #روز_ورود_کوروش_به_بابل می‌باشد. بر اساس یک کتیبه باستانی معتبر که «#رویدادنامه_نبونئید» نام گرفته است، روز سوم ماه Arahsamna بابلی، کوروش بزرگ پس از ورود به شهر، با استقبال با شکوه مردم روبرو شد (رویدادنامه نبونئید، ستون ۳، بند ۱۸ و ۱۹). این روز مصادف با ۲۹ اکتبر سال ۵۳۹ پیش از میلاد می‌باشد و ۲۹ اکتبر برابر هفتم آبان (در برخی از سالها هشتم آبان) است.

👈👈👈 بنابراین، هفتم آبان ماه، به عنوان روز بزرگداشت کوروش مطرح شد و با استقبال ایران دوستان و دوستداران کوروش بزرگ همراه بود. به طوری که هر سال، هفتم آبان به یاد کوروش گرامی داشته می‌شود.

برگرفته از:

kheradgan.ir/?p=10498

"کانال تاریخ ایران و جهان"

🌍 @history_1