🔥 مفهوم فرهنگی میهن و تعلق به آن 🔥

🔥 مفهوم فرهنگی میهن و تعلق به آن 🔥

🌍 @Official_history

شناخت میهن و اعتقاد به استقلال و دفاع از تمامیت اراضی ایران ( = ابی ریا ، ایرانزمین = ایرانشهر ، اران شتر) و پاسداری از آزادی و شخصیت ملی و فرهنگی ایرانیان به شیوه های احساسی و عاطفی و نیز خردمندانه در تاریخ این مرز و بوم نمونه های فراوان دارد و برداشتهای کنونی ملت ما از میهن و میهن دوستی دنباله همان ارزشهائی است که رگ های انسانی آن در دوره های کهن تاریخی پیدا شده است و نشانمهای آن را نه تنها در " سنگ نبشته "ها، بلکه در تواریخ یونانی و رومی ودیگر ملتهای جهان میتوان باز یافت.

نیاکان ما با ورود به " ایران زمین" و پراکنده شدن در سرتاسر آن، با اینکه در ابتداء خوارزم را شناخته بودند و آنرا آیرین وئجه (ایرانویج) یا جایگاه ویژه ایرانیان نامیدند .

اما " میهن " آنها همه جای ایران بشمار میرفت . دیانت نشأت یافته در آن میهن تاریخی برخلاف بسیاری از مذهب های زمان ، قبیلهای ودودمانی نبود واگر مایه جهانگستری نداشت ، اما به راستی ایران شمول گردید. برہنیاد ارزشهای تاریخ ساخته ، همه جای ایران زمین (= میهن ) شکوهمندی یافت. کوه سبلان و خطا دلیر پرور آذربایجان در شمال ، دریاچه اورمیه در مغرب ، رود هیرمند در شرق ، خطه سیستان در جنوب ، تقدس مذهبی و ملی پیدا کردند ایران زادگام نخستین انسان بشمار آمد. میهن ایرانیان خاستگاه پیامبر رهائی بخش جهان اشوزرتشت گردید و سرانجام این سرزمین خدا پرستی ، محل رستاخیز سوشیانت ، آن نجات دهنده بشری دانسته شد که با ظهورش جهان به روشنائی و دادگری کشیده خواهد شد.

🔘 ایرانیان نام آزاده ( = شریف و نجيب ) بر خود نهادند و کشور خود را سرزمین آزادگان دانستند بزبان حکیم طوس :

سیاوش منم ، نز پریزادگان
از ایرانم ، از شهر آزادگان

این مسأله در جهان آنروز، آنان شهرت داشته است که در اشعار شاعران عرب ایرانیان " بنوالاحرار" نامیده میشدند.

مفهوم میهن و دوستی آن در تمدن بزرگ ایران باستان بطور کامل شناخته شده و پیشرفته بوده است و پاسداری از آن وظیفه هر ایرانی آگاه و آرمانخواه پشمار رفته بهمان سان که در سده های بعد، در اشعار فردوسی به گونه حماسه انعکاس یافته است.

از بهر بر و بوم و پیوند خویش
زن و کودک خرد و فرزند خویش
همه سر بسر تن به کشتن دهیم
از آن به که کشور به دشمن دهیم.

منبع:

میهن دوستی در ایران،نوشته ناصر تکمیل همایون،انتشارات استقلال (۱۳۵۹) صص ۴۱-۴۲


" کانال تاریخ ایران و جهان "

👇👇👇👇

🌍 @Official_history