‍ حکیمان یونان باستان یا تمدن ایران؟

‍ حکیمان یونان باستان یا تمدن ایران؟

🌎 @history_1

شهر بابل که عروس شهر های خاورمیانه و بهترین شهر آسیا بوده و یکی از پایتخت های هخامنشیان به شما میرفت در زیر چتر حمایت دولت هخامنشی به چنان پیشرفتی در زمینه های پزشکی - ریاضیات و نجوم رسید که امروزه نیز چشم دانشمندان جهان را به خود خیره میکند. اما با ورود اسکندر مقدونی به خاورمیانه و آسیا شهر بابل نیز برای همیشه به تاریخ پیوست.و آنچه دانشمندان بابلی در طول سالیان دراز نوشته بودند توقیف شد و به دستور اسکندر آثار علمی دانشمندان بابلی به یونان فرستاده شد تا ترجمه های ناقصی از آنها انجام شده و برای یونان مصادره شده و شناسنامه اش به نام یونان در تاریخ به ثبت رسید! و از کجا معلوم غربی ها در طول این قرن ها آثار دانشمندان بابلی و حتی ایرانی را در اثر همین اقدام به نام ارسطو - سقراط و افلاطون ثبت نکرده باشند؟
حسن پیرنیا نیز گوید در مدارس شهر بابل علومی مانند پزشکی - ریاضیات - نجوم - علوم تجربی و فلسفه و ماوراءالطبیعه آموخته میشد و دانشمندان یونانی مانند طالس و فیثاغورت چیز های زیادی از مدارس شهر بابل آموختند......
همچنین بر پایه نوشتارهای ابن خلدون در کتاب مقدمه: " ایرانی ها در علم و دانش و هنر سرآمد سایر ملتها بودند. گفته شده که علم و دانش از ایران و فرهنگ ایرانی به یونان رفته است. زمانیکه اسکندر مقدونی بر داریوش سوم چیره شد و امپراتوری هخامنشی را برانداخت ، دستور داد کتابهای علمی و سایر دست آورد های هنری و پژوهشی ایرانیان را به اروپا ببرند..."

تصویر: اسکندر مقدونی در کلاس درسی ارسطو - اثر ژان لئون ژروم فریس
بن مایه ها: تاریخ ایران باستان حسن پیرنیا - مقاله شاهنشاهی ساسانی امیر حسین خنجی

"کانال تاریخ ایران و جهان"

🌎 @history_1