‍ پاسخی به چرندیات و دروغ‌های گروه‌های ایران ستیز در مورد جایگاه زنان در ایران باستان

‍ پاسخی به چرندیات و دروغ های گروه های ایران ستیز در مورد جایگاه زنان در ایران باستان

حتما مطالعه کنید 🙏🙏🙏


♦️🔥♦️ سربازان و فرماندهان زن در ارتش شاهنشاهی ساسانی !

🌍 @history_1



❌ امروزه شاهد تحریفات و دروغ های تاریخی درباره جایگاه زنان در ایران باستان ، از جانب برخی گروه های ایران ستیز شناخته شده هستیم ، گذشته از آنکه نیازی نیست اشاره شود که دو تن از شاهنشاهان دودمان ساسانی زن بودند ، و این گویای جایگاه زنان در آن زمان بوده است ، بلکه به گزارش رومیان، زنان ایرانی نه تنها به خدمت سربازی نیز گمارده می شدند ، بلکه بسیاری برای دفاع از خاک مقدس ایران ، "داوطلبانه" شانه به شانه هم سپاهیان مردشان ، به ارتش می پیوستند تا جان برکف شمشیر زنند و جان فدای ایران سازند. همچنین، همانگونه که زنان سرباز می شده اند ، می توان گمان داد که آنان حتی به مقام فرماندهی هم می رسیدند!


🔥🔵🔥 در زیر چهار متن رومی گویای آن می باشد :

🔵 ۱- زونارس : «. . در بین سربازان ایرانی که برزمین افتاده بودند، پس از درآوردن زره پوش و [برداشتن] کلاهخودشان، [آشکار شد] بسیاری از آنان زنانی بودند که مانند مردان سراپا در زره پوش بودند. برخی از آن زنان [که هنوز زنده بودند] بدست رومیان اسیر گشتند.»

Zonares XII, 23
( جنگ شاپور یکم با رومیان در لیکاونیا، آسیای کوچک )


🔵 ۲- دوژیون : «۱۱۴- . . . نیازی نیست که اضافه کنم، طبیعت مکان جنگ بیشتر از دلاوریهای دشمن و نیز "زنان جنگجوی ایرانی" که داوطلبانه به جنگ آمده بودند [به ما] آسیب رساند.»

Dodgeon
( جنگ سینگارا در ۳۴۳ یا ۳۴۴ میلادی )


🔵 ۳- جولیان : «. . . . از زمان لشگرکشی پیشین، پارسیان [ایرانیان] هماره منتظر چنین موقیعتی بودن، و برنامه داشتند تا سوریه را در یک یورش تسخیر کنند، بنابراین آنان به گردآوری نیرو [ساختاری از] از هر سنی، جنسی و حالی [برآمدند] و با ارتشی از پسربچگان، پیرمردان، و انبوهی زن و اسیر [کارگزار]، کسانی که [نه با زور بلکه] داوطلبانه راهی شدند، تا در جنگ با ما [رومیان] شرکت کنند، که تعدادشان بیش از آنچه که برای اینکار نیاز بود آمده بودند.»

Julian, or. I, 27A-29A ( 22.1-60, pp 41-4, Bidez )


🔵 ۴- اکولوس : « آنان [ایرانیان] مانند ما [رومیان] ارتش حقوق بگیر ندارند، ولی همه مردان و گاهی زنان [ایرانی] بدستور شاه بیدرنگ به جنگ میروند . . . آنان مانند رومیان، از تیر و کمان و اسب در جنگ استفاده میکنند، ولی با این تفاوت که آنان [چه مرد و چه زن] از بچگی گونه ای پرورش [میابند] که با جنگ خو گرفته و بشکار میروند؛ آنان هرگز تیر و کمان و اسب را از خود دور نمیکنند و [اسب شان] زین شده همیشه آماده رفتن به نبرد است».

Echolos,1.3.3. The Campaign of Alexander Severus
( سال ۲۱۳ ، جنگ رومیان با اشکانیان )

در زیر مقایسه جایگاه زنان در ایران و یونان باستان رو ببینید 👇👇👇

"کانال تاریخ ایران و جهان"

🌍 @history_1