🔴 چرا مهندس‌ها و دانش آموزان رشته ریاضی ایران در ترکیه پزشک می‌شوند؟!

🔴 چرا مهندس ها و دانش آموزان رشته ریاضی ایران در ترکیه پزشک می شوند؟!

شاید باور این مسئله در نگاه اول دشوار به نظر می رسد، اما امروزه شاهد رشد چشمگیر عزیمت دانش آموزان رشته ریاضی و مهندس های ایرانی به ترکیه، برای ادامه تحصیل در رشته پزشکی و دندانپزشکی هستیم. این سوال در ذهن هر کسی نقش می بندد که چرا بایستی یک مهندس عمران، کامپوتر و یا هر رشته ی دیگر و یا یک دانش آموز رشته ریاضی، پس از سال ها تحصیل در این رشته، از ادامه تحصیل در ایران نا امید شود و در رشته ی پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه تحصیل کند. آسانی کنکور ترکیه، آینده شغلی نا معلوم، اعتبار بالای دانشگاه های ترکیه نسبت به دانشگاه های ایران و ارزانی تحصیل در ترکیه تنها چند دلیل عمده از ده ها دلیلی است که این افراد پزشکی و دندانپزشکی ترکیه را بر مهندسی ایران ترجیح می دهند.

هر ساله سیل عظیمی از تقاضا برای قبولی در کنکور علوم پزشکی در ایران شکل می گیرد که دشواری کنکور و ظرفیت قبولی کم در زیر مجموعه های این رشته، باعث می شود بسیاری از دانش آموزان حتی جرات شرکت در کنکور علوم پزشکی را نداشته باشند. اما برخلاف کنکور ایران، آزمون yos (کنکور) ترکیه تنها با سنجش هوش، ریاضی و هندسه این فرصت را در اختیار تمامی دانش آموزان قرار می دهد تا آینده ی خویش را بدون هیچ گونه محدودیت و اجباری تنها بر اساس علایق خویش انتخاب نمایند. از سوی دیگر، کمبود اشتغال و آینده ی غبار آلود شغلی در رشته های مهندسی نیز باعث می شود دانشجویان مهندسی ایرانی نیز تحصیل در رشته پزشکی و دندانپزشکی ترکیه را بر ادامه تحصیل در رشته مهندسی در ایران ترجیح دهند. بنابراین شاید بتوان گفت عمده دلیل گرایش مهندس های ایرانی به ادامه تحصیل در رشته پزشکی و دندانپزشکی ترکیه سد عظیم کنکور و آینده شغلی مبهم در ایران باشد.

علاوه بر آسانی کنکور ترکیه و آینده شغلی بهتر فارغ التحصیلان، اعتبار بالای دانشگاه های ترکیه نسبت به دانشگاه های ایران عامل دیگری است که دانش آموزان رشته ریاضی و مهندس های ایرانی ترکیه را برای ادامه تحصیل بر می گزینند. بر اساس رتبه بندی سالانه ی (QS) در حالی که در این رتبه بندی ده دانشگاه از کشور ترکیه در رتبه بندی زیر هفتصد قرار دارند، تنها و تنها دو دانشگاه شریف و تهران در این رتبه بندی قرار می گیرند. لذا به دلیل اعتبار بالای مدارک تحصیلی دانشگاه های ترکیه، امکان ادامه تحصیل در رشته های تخصص پزشکی و دندانپزشکی در کشور های پیشرفته جهان مانند آلمان، کانادا انگلیس و آمریکا وجود دارد.

در ادامه می بایست این نکته را نیز در نظر داشت که پس از لغو تحریم ها و ورود موسسات خارجی به داخل کشور، موسسات معتبری چون پوزا آکادمی که سالهاست در زمینه برگزاری کنکور ترکیه و اخذ پدیرش در رشته های پزشکی و دندانپزشکی در دانشگاه های ترکیه مشغول به فعالیت است، افزایش خواهد یافت و این مسئله به معنای فرار بیشتر مغزهای ایرانی به دیگر کشور ها علی الخصوص ترکیه است. چرا که سالانه یک دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل در ترکیه با هزینه ای در حدود بیست ملیون تومان، می تواند در دانشگاهی معتبر در رشته پزشکی در کشوری که در شرف پیوستن به اتحادیه اروپاست تحصیل نماید. در حالی که هزینه سالانه تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه آزاد و یا پردیس دانشگاه ها بیش از این مقدار بوده و از اعتبار کمتری نیز برخوردارند.
حال سوال اساسی این است که با توجه به هزینه ها، اعتبار دانشگاهی، کنکور دشوار دانشگاه های ایران و آینده ی شغلی مبهم، آیا یک دانشجوی مهندسی ایرانی و یا یک دانش آموز رشته ریاضی تمایل به پزشک یا دندانپزشک شدن در دانشگاه های ترکیه نخواهد داشت!

#تحصیلات_تکمیلی
🆑 @PhdHi