🗞 چرا طرح مجلس برای بازطراحی ساختار پولی کشور گام نهادن در بیراهه است؟ | نقد - بخش دهم

🗞 چرا طرح مجلس برای بازطراحی ساختار پولی کشور گام نهادن در بیراهه است؟ | نقد #طرح_بانک_مرکزی - بخش دهم

💡 طرح مجلس و استقلال بانک مرکزی (۱ از ۵) : حساسیت‌های غیرمنطقی

🔻 رویکرد مسلط بر طرح ۸۰ ماده‌ای مجلس برای اصلاح ساختار بانک مرکزی، منبعث از ایده‌ای است تحت عنوان "استقلال بانک مرکزی".
#استقلال_بانک_مرکزی می تواند معانی مختلفی داشته و چندین تعبیر از آن اراده شود؛ از جمله مستقل بودن او در تعیین هدف سیاست پولی، آزادی در انتخاب ابزارها، عدم تأثیرپذیری انتصابات مقامات آن از روندهای سیاسی، و احتمالا از همه مهمتر قطع رابطه مالی بین دولت و بانک مرکزی به نحوی که دولت نتواند برای تأمین مالی مخارج عمومی از بانک مرکزی استقراض کند.
در طرح اخیر تقریبا تمامی تمهیدات قانونی برای تحقق این اهداف اندیشیده شده است. در ماده ۴ مصونیت‌هایی برای مقامات بانک مرکزی در برابر نفوذ دولتمردان طراحی و اختیار کامل در انتخاب ابزارها به او داده شده، در ماده ۹ و ۱۰ طول دوره تصدی مسئولیت اعضای هیئت عالی بانک مرکزی ۶ سال و بیش از دوره مسئولیت دولتها مقرر شده تا تغییر در دولت تأثیری بر روند کاری بانک مرکزی نگذارد؛ و در ماده ۶ و مجددا ماده ۲۸ هر نوع استقراض مستقیم دولت از بانک مرکزی ممنوع و غیرقانونی اعلام شده است.

🔸 در خصوص این تمهیدات مسائل و نگرانی هایی عمیق قابل طرح است. تأمل در واقعیات پولی اقتصادهای امروزین کارایی اغلب این تجویزها را مورد تردید جدی قرار می دهد. در نوشتارهای بعدی به بخشی از مهمترین اشکالات و نقدها در این خصوص خواهیم پرداخت.

📝 ادامه دارد..

📲 با دوستانتان به اشتراک بگذارید 👇🏻👇🏻
t.me/joinchat/AAAAAD58ps1HeFuxDo8kBg