💢 ‌های_بانکی / سوم.. 🔻 بانک‌ها برای وام دادن نیازمند سپرده گذاری هستند!

💢 #سوء_فهم‌های_بانکی / سوم

🔻 بانک ها برای وام دادن نیازمند سپرده گذاری هستند !

❎ یکی از سوء فهم های رایج در مورد بانک ها این است که، بانک ها به پشتوانه ی سپرده ها ما وام می دهند. این سوء فهم ناشی از آشنا نبودن با نوع حسابداری ای است که بانک ها از آن استفاده می کنند. اغلب ما فکر می‌کنیم که بانک ها در دفاترشان دو ستون دارند که یکی میزان سپرده ها را نشان می‌دهد و دیگری میزان وام ها، و گمان می‌کنیم که بانک ها هر چقدر سپرده جذب کنند، می‌توانند به پشتوانه ی سپرده های ما وام دهند.

✅ واقعیت آن است که حسابداری بانک ها به هیچ عنوان این‌گونه نیست. بانک ها از یک روش حسابداری با نام حسابداری دوبل استفاده می‌کنند. در این نوع حسابداری هر دارایی به معنای وجود یک بدهی و بالعکس است.

✅ فرض کنید دفتر حسابداری یک بانک کاملاً خالی است و هیچ سپرده یا وامی در آن وجود ندارد. شما به بانک مراجعه می‌کنید و می‌خواهید از بانک صد میلیون تومان وام بگیرید. بانک به سادگی در طرف دارایی‌ها می‌نویسد که من صد میلیون به ازای وامی که به آقای الف دادم از ایشان طلب کارم. و در طرف بدهی‌ها هم می‌نویسد، آقای الف صد میلیون نزد من سپرده دارد. یعنی یک وام جدید و یک سپرده‌ی جدید از هیچ خلق و به دو طرف دفتر حسابداری بانک افزوده شد.

💡 تاکنون دقت کرده‌اید که هنگامی که می‌خواهید وام بگیرید، بانک از شما می‌خواهد در آن حساب باز کنید؟ چون وام باید به شکل سپرده در حساب شما نشسته و در سمت بدهی های ترازنامه ی بانک ثبت شود.

✅ در این نوع حسابداری، بر خلاف تصور اشتباه ما از نوع حسابداری بانک‌ها که گمان می‌کنیم بانک به پشتوانه‌ی سپرده‌ی یک فرد، به فرد دیگری وام می‌دهد، سپرده گذار و وام گیرنده در لحظه‌ی پرداخت وام یک فرد هستند. نکته ی بسیار مهمی که تنها با تأمل به عمق آن پی خواهیم برد آن است که، در سیستم بانکی وام دهی نتیجه ی سپرده گذاری نیست، برعکس سپرده گذاری نتیجه ی وام دهی است. یعنی سپرده های حساب من و شما، وام هایی است که بانک ها پرداخت کرده اند، نه اینکه وام ها،‌ سپرده هایی هستند که ما پس انداز کرده ایم.

📲 با دوستانتان به اشتراک بگذارید👇🏻👇🏻
t.me/joinchat/AAAAAD58ps1HeFuxDo8kBg 👀