🇳🇴 …✔طرح استخدام دیجیتال نیروی در نروژ بصورت ناشناس

#اخبار_نروژ🇳🇴


✔طرح استخدام دیجیتال نیروی #کاری در نروژ بصورت ناشناس
نوشته شده توسط UNDERSKYOFNORWAY در آوریل 9, 2019

🔴در طی سالهای اخیر، تحقیقات و گزارش های مختلف نشان داده است که افرادی که در نروژ دارای اسامی نروژی مثل Lars یا Kristin هستند از شانس بیشتری برای پیداکردن کار برخوردار هستند تا به نسبت افرادی که دارای اسامی غیرنروژی هستند. این موضوع تبعیض آمیز موجب شده است که وزیر دولت نروژ- خانم مونیکا ملند– Monica Mæland به فکر ایجاد یک فرایند کاملا دیجیتال و ناشناس برای استخدام نیروی کار در نروژ بیافتد تا به این ترتیب،کارفرمایان بدون مشاهده اسامی کوچک کارجویان در رزومه کاری شان، افراد را بر حسب میزان تحصیلات،توانایی های فنی و سوابق کاری شان مورد ارزیابی قرار دهند. با تشکیل سامانه جدید استخدام نیروی کار که بصورت دیجیتالی و غیرحضوری ست، در جریان ارزیابی های اولیه برای دعوت به مصاحبه کاری، اسامی کوچک متقاضیان کار قابل مشاهده نیست و تنها افرادی که دارای بهترین رزومه های کاری بر اساس توانایی های فردی هستند به مصاحبه های کاری دعوت خواهند شد.
در یک مورد نمونه که تلویزیون NRK نروژ اخیرا آن را رسانه ای کرد، پرونده کاریابی یک دانش آموخته دانشگاه 31 ساله به نام «عبداله حسینی» که در 16 سالگی بعنوان پناهنده از افغانستان به نروژ آمده است، به تصویر کشیده شد که در آن نشان می دهد که وی پس از کار برای سازمان کار و رفاه اجتماعی نروژ- NAV– برای 60 موقعیت شغلی دیگر که مرتبط با زمینه تحصیلی اش (کارشناسی ارشد حقوق از دانشگاه اسلو) بوده است تقاضای کار می کند اما به عقیده وی علیرغم صلاحیت کاری اش، بخاطر نام کوچکش تنها برای سه مصاحبه کاری دعوت می شود که در نهایت به نتیجه ای نمی رسد.
ABDOLLAH HOSSEINI.JPG
به گفته ی خانم ملند، ایجاد این سامانه موجب حذف خواسته یا ناخواسته تبعیض بر علیه افرادی که از خانواده های مهاجر با اسامی غیرنروژی خواهد شد. وی می افزاید که «ما باید جرات مواجهه با افکار تبعیض آمیز ناخواسته موجود در بین کارفرمایان و چگونگی تاثیر این پیش داوری ها در فرایند استخدام را داشته باشیم». خانم وزیر از تمامی استانداران نروژ خواسته است که در جهت بهبود شرایط کاری مهاجران، وی را در ایجاد چنین سامانه ای یاری دهند. پیش بینی شده است که فرایند استخدام دیجیتال بدون ذکر نام کوچک کارجویان، 18 ماه طول بکشد و نتایج اولیه آن تا پایان سال بعد میلادی مورد ارزیابی قرار بگیرد.
jon rogstad.JPG
اما این طرح ابتکاری خانم وزیر با انتقاداتی هم همراه شده است. Jon Rogstad که یک پژوهشگر و روانشناس است در این زمینه می گوید که «بزرگترین خطر این است که شما با چنین طرحی، مشکل را فقط از مرحله ارسال درخواست نامه کار یعنی Job Application به مرحله مصاحبه کاری یعنی مرحله Job Interview انتقال می دهید که در واقع، این نخستین قدم در فرایند استخدام نهایی ست. وی می افزاید که این در حالیست که گزارشها نشان می دهند که افرادی که در نروژ به کل تغییر نام می دهند راحت تر موفق به پیدا کردن کار و استخدام نهایی می شوند.»
آقای روگستاد معتقد است که #تبعیض موجود بخاطر تردید نژادپرستانه در بین کارفرمایان نیست بلکه بخاطر وجود احساسات شکمی و باورهای کلیشه ای Stereotypes ست که شوربختانه کارفرمایان را در اینکه فرد موردنظر متناسب با محیط کار آنها هست یا نه یا اینکه فرد قابلیت کار بعنوان یک عضو از یک گروه کاری آنها دارد یا نه را دچار تردید می کند.



@UniversityacceptanceinNorway

🇳🇴مهاجرت تحصیلی به کشور نروژ🇳🇴
👨‍🎓👩‍🎓با شماییم تا سر مقصد آرزوهایتان✔
ادمین های گروه:
@lellahimohammad
@niloufarish
@ehsanielts
☎️004745105305

خدمات ما:🔻🔻🔻🔻
✔اپلای در مقطع کارشناسی
✔اپلای در مقطع کارشناسی ارشد
✔اپلای در مقطع دکترا