📝 امپراطوری معادن از امامی کاشانی تا آستان مقدس امام خمینی |

📝 امپراطوری معادن از امامی کاشانی تا آستان مقدس امام خمینی | #محمد_قادری

🔹بر اساس اصل چهل و هشت قانون اساسی، جمهوری اسلامی باید به فراخور هر منطقه سرمایه و امکانات لازم را در اختیار مردم بومی قرار می‌داد تا بتوانند از معادن بهره برداری کنند. همچنین بر اساس اصل چهل و چهار قانونی اساسی باید اقتصاد از ید دولت به ید مردم انتقال داده می‌شد. اما آنچه در مورد این دو اصل قانون اساسی اتفاق افتاده است را کافیست در مورد معادن مناطق محروم کشور مشاهده کنید.

1️⃣ آستان قدس امام خمینی و معادن تکاب:‌

آستان مقدس امام خمینی که بودجه آن در سال 97، 71 میلیارد تومان بوده است و در ظاهر نیز وظیفه آن باید فرهنگی و حول حرم مطهر امام خمینی باشد، این روزها با بودجه دولتی در تکاب تنها حدود 5 معدن بزرگ به راه انداخته است.

2️⃣ کمیته امداد امام خمینی و انحصار معادن محلات:

کمیته امداد امام خمینی نیز که قرار بود چهره فقر را از کشور بزداید، با ورود به بخش معادن و در اختیار گرفتن معادن بزرگ #آتشکوه #محلات به فکر اشتغال زایی برای خود افتاده است و توقع دارد که با در اختیار گرفتن ثروت‌های طبیعی که متعلق به مردم آن منطقه است، فقر را از مردم فقیر سایر مناطق که ثروت‌هایشان در دست گروههای دیگر است، بزداید.

3️⃣ امامی کاشانی و دهبید:

آیت الله امامی کاشانی در دهه هفتاد اقدام به راه‌اندازی یک مرکز توانبخشی می‌کنند و برای تامین مخارج آن، بهترین معدن مرمریت کشور در #دهبید استان فارس که برند جهانی نیز دارد، در دولت سید محمد خاتمی به ایشان تقدیم می‌گردد و اگر چه در دولت بعدی سعی بر آن شد که معدن از ید ایشان خارج و تحت یک تعاونی سهامی عام به مردم آن شهر واگذار شود ولی با شکایت بهره بردار و رای دیوان عدالت اداری این امر محقق نگردید.

4️⃣ بنیاد شهید و معادن قروه:

بنیاد شهید و ایثارگران ورود به حوزه معدن را در دهه شصت و دوران ریاست کروبی با تاسیس شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنایع و معادن کوثر آغاز کرد. شرکتی که با سرمایه شهدا و ایثارگران اقدام به راه‌اندازی معادنی می‌کند که متعلق به مردم #کردستان است و با بهره برداری معادن مناطق محروم، حق صاحبان اصلی آن را از بین می‌برد.

5️⃣ از دیگر امپراطوری های معدنی می‌توان به #آستان_قدس_رضوی، #عتبات_عالیات‌ و... اشاره کرد که در بخش سنگ تزئینی فعالیت دارند .

🔸فارغ از موضوع شفافیت درآمدی و شفافیت فضای رقابتی بدون رانت برای در اختیار گرفتن منابع عمومی کشور، آنچه که مهم می‌باشد، این است که چرا سازمانی مانند آستان امام خمینی یا سایر نهادها که از دولت بودجه فرهنگی دریافت می‌کند، اقدام به کار اقتصادی می‌کنند؟ منابع عمومی کشور چرا و تحت کدام بده بستان به اشخاص پرنفوذ واگذار می شوند؟

🔹 اگر قرار بود با رانت و بودجه دولت معدنی در مناطق محروم راه‌اندازی شود چه کسانی بهتر از خود مردم بومی ٖآنجا؟ و نه اینکه شعار می‌دهیم که دولت و منابع طبیعی متعلق به خود مردم است؟

💢 مکتوبات

به آنتی اولیگارشی بپیوندید
@antioligarchie