…✍مجتبی لطفی.. 🔻اشغال سفارت آمریکا، چرا تعجیل در تأیید؟!

#تسخیر_سفارت_آمریکا
#سیزده_آبان

✍مجتبی لطفی

🔻اشغال سفارت آمریکا، چرا تعجیل در تأیید؟!
پس از سال ها، موضوع اشغال سفارت آمریکا هنوز پرسش هایی در بطن خود دارد از جمله.
چرا دانشجوها قبل از حمله، امام خمینی را مطلع نکردند؟ آقای خوئینی ها که به عنوان لیدر معنوی آنان مطرح است معتقد بود: " درست نیست که با امام در میان بگذاریم. زیرا بر فرض هم که امام بپسندد، آیا در جایگاه رهبر و رئیس یک مملکت، درست است که به کسی بگوید برو سفارت آمریکا را اشغال کن؟ با لحاظ عرف سیاسی، باید بگوید که چنین کاری نکنید. پس در این فرض که شما کار خودتان را درست می دانید چرا برویم و امام را در محذور قرار دهیم؟ شما که نمیخواهید کسی را بکشید یا جایی را خراب کنید، می‌خواهید وارد سفارت آمریکا شوید. به محض ورود، امام خمینی مطلع می‌شود؛ اگر نظرشان این بود که کار غلطی است، بلافاصله دستور می‌دهند که بیایید بیرون و کار درستی نیست. شما هم بیرون می‌آیید." آیا به این راحتی دانشجویان با این پاسخ منطقی و مستدل! داده شده قانع شدند؟! گیرم گذشتگان قانع شدند، امروز چه؟!

بعد از اشغال سفارت آیت الله خمینی کجا و چگونه مطلع شدند و چه موضعی گرفتند؟! گفته ها در این باره ضد و نقیض است: یکی اینکه مخالف بودند یا در برابر عمل انجام شده واقع شدند؛ اما آقای هاشمی می گوید اسنادی از سفارت به ایشان نشان دادند سپس اعلام حمایت کردند. نظر آقای هاشمی رفسنجانی این است که عمل بدون هماهنگی بود و مسؤلان در مقابل عمل انجام شده قرار گرفتند.(روایت امام به روایت هاشمی ص211)
اما روایت آقای خوئینی ها در کانال تلگرامی خود این است که پس از ورود به سفارت، به دفتر امام در قم و با احمد خمینی صحبت می کند که ما با فلان هدف این جا آمدیم اگر امام نادرست بدانند ما بیرون می رویم. و از طرف من به امام، نسبت به دانشجویان اطمینان بدهید. احمد خمینی وقتی پیش امام می رسد که سلام آخر نمازش را می‌دهند؛ وقتی موضوع را می‌گوید؛ امام بلافاصله این جمله را می گویند که "به فلانی بگویید خوب جایی را گرفتید، محکم نگه دارید."
در آن تاریخ آقایان خامنه ای و هاشمی هر دو در سفر حج بودند و در پشت بام محل اقامت خویش آماده خواب می شدند که خبر را از رادیو شنیده و نگران می شوند. اما هم شورای انقلاب ، دولت موقت و رجال سیاسی و انقلابی که امین ایشان بودند کم نبودند چرا این حرکت تاریخ ساز چه این که موافقش باشیم یا نباشیم، به این سرعت چند ثانیه ای تأیید می شود؟
این شبهه نه این که در ذهن ما پس از 38 سال خلجان یافته بلکه احمد آقا هم از این تعجیل تعجب کرده و همان زمان گفته است: "من بعدا فکر کردم که چطور امام بلافاصله این تصمیم را گرفت و مثلا به من نگفت به آقای موسوی بگویید کمی صبر کند و من هم نمازم را بخوانم و شما هم در این فاصله با شورای انقلاب تماس بگیر، یا مثلا با دولت تماس بگیر، یا با چند نفر از شخصیت‌های درجه اول سیاسی کشور تماس بگیر و از آنها بپرس تا من هم نماز دومم را بخوانم و فکر کنم و بعدا جواب دهم. تعجب کردم که امام، هیچ یک از این دستورها را نداد و تأمل نکرد. حتی نگفت که احمد! صبر کن تعقیبات نمازم را بخوانم، نماز عصر را بخوانم و بعدا جواب بدهم. خودت هم در این فاصله فکر کن!"(کانال آقای خوئینی ها)

پرسش دیگر در باره فرسایشی شدن گروگان گیری تا 444 روز است. آیا نمی شد در موقعیت هایی خاص تا تنور گرم است نان را چسباند و موضوع را حل فصل نمود بدون این که خسارات مادی و معنوی بعدی بر کشور آوار شود؟! محمد منتظری که بیشتر به مواضع ضد آمریکایی اش مشهور شده در مجلس نطقی می کند و خواستار حل ماجرا می شود.آیت الله منتظری که خود در آن زمان از تأییدکنندگان بود و دیداری هم از سفارت داشته پس از مدتی نزد امام خمینی می رود و می گوید: یکی از علل پیروزی انقلاب سر کار بودن دموکرات ها در آمریکا بود اگر در همین زمان موضوع حل شود در انتخابات آینده آمریکا این حزب رأی می آورد و این برای منافع ما بهتر است تا آمدن جمهوری خواهان. ما بر اساس منافع خود تغییر و تحولات دنیا را باید مورد بررسی قرار دهیم. امام به این جمله بسنده می کند: "من از این غیب هایی که شما می گویید خبر ندارم."
پس آن مسأله به مجلس ارجاع می شود و در مجلس مذاکره با آمریکا برای حل و فصل موضوع به تصویب نمی رسد و روند آن تا 444 روز ادامه می یابد!


@antioligarchie