✍سهند ایرانمهر

#تحلیل_یک_اصلاح_طلب

✍سهند ایرانمهر

🔘قبول مسئولیت(در سخنان چندی پیش رهبری در مورد پاسخگویی مسئولین، برخی انتقادها بر درنظرگرفتن نهاد رهبری نیز مبتنی بود) عدم استثنای مسئولیت رهبر از سایر مسئولین حتی در بروز کاستی‌هاو تاکید بر اینکه عامل داخلی عامل اصلی و تحرکات خارجی فرع ماجراست، از نکات قابل تامل و مثبت سخنان رهبر در قم است:

🔹 یک جاهایی قصور و تقصیر هست. نه اینکه اینها را منکر باشیم. بنده حقیر هم قصور و تقصیر دارم. خدا ببخشد.
🔹من مردم‌سالاری دینی را صادقانه قبول کرده‌ام. هرکسی را که این مردم انتخاب کرده‌اند ما او را رئیس میدانیم، کمک به او را وظیفه خودمان میدانیم، با همه دولتها این جور بوده و با این دولت هم همینجور است.
🔹 مسئولین حکومتی که شامل این حقیر نیز میشود و عناصر سیاسی توجه کنند، ما از دشمن خارجی گفتیم، اما این موجب نشود از ضعفهای خودمان غافل شویم، ما هم ضعف و اشکالات داریم. این‌جور نیست که مشکل نباشد، نه آقاجان مگس روی زخم مینشیند، زخم را خوب کنید.
🔹دفاع از حقوق مظلومین وظیفه همه ماست، به‌خصوص طبقات ضعیف ملت. همه ما باید همتمان این باشد که اینها را از زیر فشار خارج کنیم. هر سه قوه مشکلات را بشناسد و روی یکایک مشکلات متمرکز شوند.
🔹بعضی میگویند چرا فلانی تذکر نمیدهد. این تذکراتی که گاهی در جلسات علنی میدهم یک‌دهم تذکرات و اوقات‌تلخی‌های جلسات خصوصی هم نیست.
⭕️پانوشت: بخش عملی این نکات مهم می‌تواند این باشد که طبق همین سخنان، صداوسیما هم راوی صادق کاستی‌ها باشد، دستگاه قضایی و نهادهای مرتبط انتقاد منصفانه از ارکان و شخصیت‌های نظام را تابو و خط قرمز و مستوجب تعقیب و تحدید ندانند بالاخص حالا که که رهبر آن به صراحت می‌گوید بنده هم مقصرم، خدا ببخشد( بنا به طریق اولی یعنی حق‌الناس که از حق‌الله کمتر نیست به رسمیت شناخته شده) و از همه مهم تر وقتی رهبری صحبت از وجود زخم می‌کند و‌مگس عامل ثانویه قلمداد می‌شود، دیگر با متهم کردن معترضان به مزدوری برادر زن صدام و ... باعث آزردگی مردم نشوند.
همچنین وضوح این سخنان و اجرایی کردن آن از سوی مسئولین در بعد عملگرایانه‌اش می‌تواند به شکل آزادکردن عمومی معترضین بازداشت شده و پیگیری مسببین اصلی بروز زخم، تغییر رویه شیوه اطلاع رسانی و سیاستگذاری بخصوص در مورد سیما و شبکه‌های مجازی در جهت تقویت انسجام ملی باشد.


به آنتی اولیگارشی بپیوندید👇
@antioligarchie