علت قرار داشتن ماه در زیر افق قابل مشاهده نخواهد بود

علت قرار داشتن ماه در زیر افق قابل مشاهده نخواهد بود.
به گفته عتیقی، ماه گرفتگی کامل، ساعت 17:37 دقیقه 51 ثانیه پایان می یابد و از دقایقی قبل از آن که ماه از زیر افق بیرون می آید (17:29 دقیقه طلوع ماه در تهران)، این پدیده در تهران و برخی شهرهای کشور در لحظات پایانی گرفت کامل قابل مشاهده خواهد بود.
وی ادامه داد: ماه گرفتگی جزئی مرحله دوم، ساعت 18:41 دقیقه و 11 ثانیه پایان می یابد و در ساعت 19:38 دقیقه و 29 ثانیه، ماه از نیم سایه زمین نیز خارج و گرفت ساروس (دوره) 124 پایان می یابد.
عتیقی گفت: شمال غرب قاره آمریکا، شرق آسیا و استرالیا، شاهد مراحل کامل این گرفت خواهند بود؛ در خاورمیانه و از جمله ایران، بخش هایی از خسوف 11 بهمن مشاهده خواهد شد. آمریکای جنوبی، قاره آفریقا و بخش های زیادی از اروپا شاهد ماه گرفتگی 31 ژانویه نخواهند بود.
وی ادامه داد: اهالی سیستان و بلوچستان و اساسا شرق ایران این شانس را دارند که از میانه گرفت کامل، شاهد ماه گرفتگی 11 بهمن باشند و از ساعت 17:00 که ماه از سمت 70 درجه در زاهدان طلوع می کند، گرفت کامل قابل مشاهده است. همچنین ساعت 16:53 دقیقه لحظه طلوع ماه از سمت 69 درجه در مشهد است و رصدگران آن خطه نیز از میانه گرفت کامل به بعد را مشاهده خواهند کرد.
عتیقی گفت که ساکنان غرب کشور قادر به مشاهده گرفت کامل نبوده بطوریکه برای مثال اهالی کرمانشاه از ساعت 17:49 دقیقه که ماه در آن منطقه طلوع می کند، بخش هایی از گرفت جزئی مرحله دوم به بعد را شاهد خواهند بود.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: گروه آموزش کاربردی این انجمن برای فراهم شدن امکان مشاهده ابرماه و ماه گرفتگی مذکور در شامگاه روز چهارشنبه 11 بهمن در خانه ستاره شناسی تهران واقع در انتهای بلور استاد معین برنامه ویژه ای را برگزار و امکان رصد و عکس برداری از این پدیده را با تلسکوپ برای عموم علاقمندان فراهم خواهد کرد.



به آنتی اولیگارشی بپیوندید👇
@antioligarchie