📝 نتیجه‌ی …🔸 نقل امروز و دیروز و نقل فلان جلسه و بهمان جلسه نیست که با تردید افکنی روی گزارش جلسه، بخواهیم روی اصل آن سرپوش بگذاری

📝 #فاصله_نجومی نتیجه ی #آقا_خوشش_بیاید


🔸 #آقا_خوشش_بیاید نقل امروز و دیروز و نقل فلان جلسه و بهمان جلسه نیست که با تردید افکنی روی گزارش جلسه، بخواهیم روی اصل آن سرپوش بگذاریم. مدت هاست که این نظریه، به آرامی و آهستگی تمام علم و اقتصاد و سیاست ایران را پر کرده است. «آقا خوشش بیاید»، روی دیگر «مورد تایید مقام معظم رهبری» است، «آقا خوشش بیاید» روی دیگر «طبق منویات و فرمایشات مقام معظم رهبری» است، «آقا خوشش بیاید» همان پایبندی به «اصل مطلقه ولایت فقیه» است، «آقا خوشش بیاید» همان «ولایتمداری» ماست. از دهه هشتاد به این طرف، تمام منابر و مجالس و تریبون ها را به سمت تبیین و ترویج این نظریه چرخاندیم، پول خرج کردیم و رسانه های متعدد و بیشماری راه انداختیم تا این نظریه را تبلیغ کنند، فضایی ایجاد کردیم تا تمام خیر به نفع کسانی تمام شود که به خوشایند آقا صحبت می کنند و برای دیگرانی که چنین عمل نمی کنند بد تمام شود. سیاست را بر روی پایه ای سست بنا کردیم و ترسان و لرزان، هر صدای خلافی که برآمد را ساکت نمودیم.

🔸گفتیم به برجام انتقاد نکنید، مورد تایید مقام معظم رهبری است؛ گفتیم فسادهای سیستماتیک بخصوص در قوه قضاییه را یادآوری نکنید، خلاف نظر رهبری است؛ گفتیم سیاست های ایران در منطقه را به چالش نکشید، رهبری بر این مسائل اشراف دارند، گفتیم روز به روز غیر مردمی تر شدن نظام را یادآور نشوید، رهبری تضعیف می شود؛ گفتیم بر پوچ و تهی و بی محتوا و آمریکایی شدن تمام شئون جمهوری اسلامی تاکید نکنید، آقا خوشش نمی آید.

🔸گمان نمودیم اگر امینت ملی ظاهری را سفت بگیریم، امنیت دینی و فرهنگی و سیاسی واقعی حاصل می شود، اما نتیجه چه شد؟ هر چند واژه «مقام معظم رهبری» به واژه ای مرسوم در ادبیات رسمی ما تبدیل شد و اکراه استفاده از تصویر رهبری در هر گوشه و کناری شکست، اما آیا از این فراتر رفتیم؟

🔸هر چه که شد، برای دو دسته و دو جناح بد نشد: یک جناح که با تعریف مسئولیت پاسبانی از این نظریه و جا انداختن آن، برای خود، کار و کاسبی راه انداخت. اینان با رصد و سرک کشیدن در تمام مسائل و زمینه ها، چوب خط می زدند که «مقام معظم رهبری» از متن ها و صحبت ها جا نیفتد، به صورت موازی نیز، به زور قدرت و ثروت، تمام ساختار و محتوای رسمی جمهوری اسلامی را به صورت کامل، شبیه سازی کردند و خود، آن ساختار و محتوای غیر رسمی را اشغال نمودند. بدین ترتیب در علوم انسانی، در بنگاه داری اقتصادی و بانک و موسسات مالی، در سیاست خارجی، در هنر و رسانه و ... همان فرم مرسوم، اما این بار از نوع اسلامی و مورد تایید مقام معظم رهبری را پیش بردند. اما زحمت جناح دیگر کمتر بود؛ آن ها تنها نیاز داشتند در کنار ادامه ی بی دردسر تمام فعالیت های گذشته ی خود، به زبان آوردن «طبق فرمایشات مقام معظم رهبری» را فراموش نکنند. این دو جناح در این نقطه با هم کنار آمدند و توانستند با یکدیگر تعامل داشته باشند، تنها چیزی که می توانست بین این دو فاصله اندازد، رقابت بر سر کسب منافع بیشتر بود.

🔸به برکت این نظریه، امروز هم برجام داریم، هم فساد، هم سیاست زدایی، هم معامله بین جناح ها و هم البته امنیت ظاهری. این نظریه یک #فاصله_نجومی بین حکومت و مردم ایجاد کرد. از ترس اینکه مردم نظام را به چالش نکشند و رهبری تضعیف نشود، در دورترین نقطه آن ها را ساکت نگه داشتیم، نتیجه این شد که آن ها نه تنها با اصلی ترین و اساسی ترین راهبردهای نظام مشکلی ندارند، بلکه اساسا از آن ها مطلع هم نیستند. مردم از سیاست بیرون انداخته شدند و جایش را روزمرگی و خوشگذرانی و مصرف گرفت و ما هم برای حفظ امنیت و جهت خوشایند رهبری در این میل آن ها دمیدیم.

🔸حال که این نظریه رسانه ای شده و نتیجه آن که فاصله نجومی بین حکومت و مردم باشد، عیان شده، فرصتی مهیاست که در آن بازنگری جدی صورت گیرد. ما تنها اگر نگران ایران باشیم، و البته اگر نگران انقلاب اسلامی باشیم، ناگزیر از این هستیم که جلوی هر گونه انسداد فضای عمومی را بگیریم و باب هرگونه تحمیل نظر به اسم اسلام و انقلاب و رهبر که به فانتزی شدن سیاست منجر شود را ببندیم. باید اساسی ترین پیش فرض ها، راهبردهای و سیاست های جمهوری اسلامی را به بحث گذاریم و از به چالش کشیده شدن آن ها نهراسیم.

💢 محمد جواد خضرایی


به آنتی اولیگارشی بپیوندید👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEOL5PA81hI9ioK_EA