‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۲۶ اسفند زادروز بانو حمیرا.. (زاده ۲۶ اسفند ۱۳۲۳ تهران) خواننده

‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۲۶ اسفند زادروز بانو حمیرا

( زاده ۲۶ اسفند ۱۳۲۳ تهران ) خواننده

پروانه امیر افشاری، با نام هنری حمیرا، خواننده موسیقی ملی ایران، موسیقی پاپ و موسیقی تلفیقی، از خانواده سرشناس امیرافشاری با اصالتی آذری است. پدرش از زمین‌داران بزرگ زنجان و مالک ۱۵۰ قریه و روستا در منطقه شمال غرب ایران بود. وی از همان دوران کودکی، در منزلشان افراد مشهور و هنرمندان نامیِ آن زمان، مانند قمرالملوک وزیری، روح‌انگیز، بنان، ملوک ضرابی و بسیاری دیگر، رفت و آمد داشتند و همین انگیزه اولیه دختر خانواده برای روی آوردن به آواز شد. حمیرا به دور از چشم پدر و با تشویق همسر تازه از آلمان بازگشته اش، با نام‌نویسی در آزمون صدا در شورای رادیوی آن زمان، باعث حیرت و تحسین اعضای شورا شد و پس از آن تحت آموزش علی تجویدی و ملوک ضرابی قرار گرفت. وی دو سال بعد در ۱۸ سالگی، آوازی را در دستگاه سه‌گاه با آهنگسازی علی تجویدی و شعری از بیژن ترقی به نام «صبرم عطا کن» اجرا کرد و به علت مخالف بودن پدر، با نام مستعار حمیرا فعالیت خود را آغاز کرد اما پدرش صدای دخترش را شناخت و همه صفحات موجود در بازار را خریداری و جمع آوری کرد.
بعد یک سال در طی یک سفر اروپایی که برای پدرش پیش آمد حمیرا که از حمایت مادر خود برخوردار بود به کار خود ادامه داد و دومین اثر مشترک حمیرا، تجویدی و ترقی ترانه‌ای به نام «سرگردان» و اثر بعد از آن «پشیمانم» ساخته شد. پدر وی با آگاهی از فعالیت حمیرا، وی را از خانه طرد و از ارث محروم کرد. بعد از آن وی مدتی را در خانه پسرعمویش که همسر وی هما میرافشار ترانه سرای معروف بود به سر برد تا آنکه با استاد پرویز یاحقی ازدواج کرد.
در ۸ سال ادامه این زناشویی، آثار ماندگاری با آهنگهای یاحقی و اشعار بیژن ترقی مانند «مرا نفریبی»، «هدیهٔ عشق»، «بهار نورسیده»، «مرا تنها نگذاری»، «پنجره‌ای به باغ گل»، و… اجرا شد.

حمیرا و مهاجرت از ایران :
او پس از انقلاب به دادگاه‌های انقلاب احضار شد و به گفتهٔ خودش مورد مؤاخذه قرار گرفت.
همسر سوم وی، که تاجر کراوات بود، پس از انقلاب عملاً بیکار شد. حمیرا تا اواسط سال ۶۰ در تهران ماند و بعد از ایجاد مزاحمت‌های فراوان در تهران به یکی از شهرهای شمالی نقل مکان کرد. او در اواخر سال ۱۳۶۰ به تنهایی و به صورت ناشناس با گریم در شکل یک پیر زن به همراه دختر دو ساله‌اش یاسمن، از مرز افغانستان، از ایران خارج و به پاکستان رفت و از آنجا به اسپانیا و سپس به کاستاریکا رفت که در آنجا دچار افسردگی شدید شد و یک سال تحت درمان روانپزشک بود. شوهر وی در این میان بدون توجه به همسر و فرزندش مستقیماً به آمریکا مهاجرت کرد. حمیرا با کمک همسر پسر عمویش، هما میرافشار، به ایالت کالیفرنیا مهاجرت کرد و با حمایت احمد مسعود، کار هنری خود را از سر گرفت و در لس آنجلس به زندگی ادامه داد.
آلبومهای وی با نام مهتاب عشق، تلفیقی از موسیقی پاپ و سنتی و بر اساس گام‌های ایرانی و مجموعه‌ای از بهترین آهنگ‌هایش را در آلبومی به‌نام «چهل ترانهٔ طلایی» منتشر کرد. دیگر آثارش با نام تو بودی، شعری از ترقی، آهنگ از تجویدی و تنظیم از کاظم عالمی و اثر دیگرش شمع بی پروانه، پخش شده است.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘