‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۲۲ آبان سالروز درگذشت موسی نی داوود

‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۲۲ آبان سالروز درگذشت موسی نی داوود

( زاده سال ۱۲۸۴ -- درگذشته ۲۲ آبان ۱۳۷۰ آمریکا ) موسیقیدان

‌موسی نی داوود، از خانواده بالاخان موسیقیدان سرشناس بود که موسیقیدانان بزرگى در آن پیدا شدند و به موسیقى ایران خدمات شایسته‏ اى کردند. استاد موسى نى‏ داود، وقتى دست به ساز مى‏ زد، دوستداران موسیقى ایرانى را شیفته ساز و هنر خود مى‏ كرد. انگیزه استاد موسى نى‏ داود، عشق پاك از دست رفته بود، چه در دوران پیرى با لرزه انگشتان وقتى كه آرشه به دست مى‏ گرفت و مى‏ نواخت، دیگر دست‏ها و انگشت‏ها ارتعاش نداشت، این است جذبه عشق. حاصل این عشق بى‏ سرانجام پیش‏ درآمدى بود در دستگاه چهارگاه كه این آهنگ را به تمام شاگردان خود آموخته بود. استاد عاشق بود... چه پرویز نى‏ داود نیز در همین باره بعدها این عشق را سروده بود.
پیش‏ درآمد چهارگاه كه به نام «عشق بى‏ حاصل» با شعر خانم دكتر نسرین خزاعى مزین شده، با تنظیم استاد مرتضى نى‏ داود به اجرا درآمده و عرضه شده است. همین دختر با استعداد، شاگردى بین شاگردهاى استاد موسى نى‏ داود بود و استاد را به سختى تحت تأثیر استعداد خویش قرار داده بود ناگاه محبوب به یك سفر اجبارى فراخوانده شد در حالى كه تمام درس‏هاى موسیقى و ترانه‏ هاى عاشقانه نیمه‏ كاره مانده بود. خبر رفتن او به سفر درست مثل فرود آمدن یك صاعقه بر درختى پر از شكوفه‏ هاى گیلاس بود. گفتنى است كه «عشق بى‏ حاصل» روى پیش ‏درآمد «چهارگاه»، حاصل همین ماجراست.
شهرت استاد موسى نى‏ داود، روز به روز بالاتر مى‏ رفت، در كنسرتى نبود كه اسم استاد نمى‏ درخشید و اركسترى نبود كه پنجه موسى نى‏ داود زینت‏ بخش آن نباشد. موسى نى‏ داود، ویلون را نیز نزد استاد اسماعیل‏ زاده آموخته بود و بعدها مدرسه‏ اى به نام «نى‏ داود» در یكى از خیابان‏هاى قدیم تهران افتتاح و به تدریس مشغول شده بود.
موسی نی داود در بعضی از آثار برادرش مرتضی نی داود مختصری ویلون نواخت. او چند اثر با ایران الدوله هلن و ادیب خوانساری نیز ضبط کرد.
سرانجام استاد موسى نى‏ داود در ۸۶ سالگی در ۲۲ آبان‏ماه درگذشت و شگفتا كه ۲۲ آبان‏ ماه مصادف با همان روز و ماهى بود كه دو دلداده از هم دور شده بودند.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘