‍ ☘️ ☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️ ☘️..۲۹ دی زادروز رضا ورزنده

‍ ☘️ ☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️ ☘️

۲۹ دی زادروز رضا ورزنده

( زاده سال ۱۳۰۵ کاشان — درگذشته ۳ بهمن ۱۳۵۵ تهران ) موسیقیدان و نوازنده سنتور

غلامرضا مرشد ورزنده، معروف به رضا ورزنده در نزد پدر آموزش دید و پس از مهاجرت به تهران در دهه ۱۳۳۰ و ورود به رادیو با نوازندگانی مانند رضا محجوبی و ابوالحسن صبا سبک سنتور نوازی خود را اعتلا بخشید.
وی با سبک و شیوه‌ای کاملاً شخصی سنتور می نواخت و در هنر بداهه نوازی توانا بود. توجه به جملات آوازی، ریزهای پر، تحرک بسیار در اجرای جمله‌ها، سونوریته شفاف از ویژگیهای ساز او به شمار می رفت. سنتور او نیز منحصر به فرد بود و اندازه‌ای متفاوت نسبت به سازهای معمول داشت و هنگام نواختن، حوله‌ای روی سیم‌ها انداخته، آن‌گاه روی ساز می‌نواخت.
شخصی بودن و درونی بودن سبک ورزنده و عدم تدریس شیوه اش سبب شد که شیوه سنتورنوازی او چندان گسترش نیابد.
ورزنده مضراب هایش را از چوب انار درست می کرد. او چهار عدد سنتور ساخت که این سنتورها مقداری از سنتورهای معمولی بزرگتر بود. سیم های سفید پنج تایی و سیم های زرد سه تایی بود.
روزی که با استاد حسین قوامی در منزل سپهبد مبصر رییس شهربانی وقت مهمان بود در حین کوک کردن سنتور سکته میکند و در سن ۵۹ سالگی فوت می‌کند. دو روز بعد صبح پنجشنبه در قطعه هشت بهشت زهرا دفن می شود و ظهر روز خاکسپاری ایشان، رادیو اعلام می کند که نورعلی برومند هم دیروز درگذشته است.
محمدرضا شجریان که خود با سنتور آشنایی دارد پس از مرگ او گفت: «وقتی در سال ۱۳۵۵ ورزنده درگذشت، همان روز به یادش قدری سنتور نواختم و بعد از آن دیگر هیچگاه دست به این ساز نزدم.»
ورزنده در نواختن سنتور بی همتا بود و نام پدرش مرشد موندی مرشد زورخانه های کاشان بوده است.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️