‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۱۸ آذر سالروز درگذشت محمد جعفر پوینده

‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۱۸ آذر سالروز درگذشت محمد جعفر پوینده

( که در جریان ترورهای موسوم به قتل‌های زنجیره‌ای به قتل رسید )
(زاده ۱۷ خرداد ۱۳۳۳ اشکذر یزد -- درگذشته ۱۸ آذر ۱۳۷۷ تهران ) نویسنده ، مترجم ، جامعه شناس

وی از فعال‌ترین اعضای کانون نویسندگان ایران بود و تا پیش از مرگ در دفتر پژوهش‌های فرهنگی اشتغال داشت.
پوینده از طرفداران جریان چپ در ایران بود اما به ایده‌های سنتی مارکسیسم باور نداشت و هرگز به سازمان یا حزبی سیاسی نپیوست هرچند یک مدافع پرکار دمکراسی، حقوق بشر و آزادی نامحدود اندیشه و بیان بود.
پوینده در خانواده‌ای فقیر متولد شد. در شش سالگی به دبستان رفت و از ده سالگی مشغول به کار شد. در سال ۱۳۴۹ دیپلم گرفت و در همان سال در رشتهٔ حقوق قضایی در دانشگاه تهران پذیرفته شد. فعالیت سیاسی را از دوران دانشجویی در تهران آغاز کرد و از سال ۱۳۵۳ هنگامی که برای ادامهٔ تحصیل در دانشگاه سوربن به فرانسه رفت در خارج از کشور به فعالیت ادامه داد. در سال ۱۳۵۶ مدرک فوق لیسانس جامعه‌شناسی را از این دانشگاه دریافت کرد و در شهریور ۱۳۵۷ در بحبوحهٔ انقلاب به کشور بازگشت.
پوینده پس از انقلاب وقت خود را وقف ترجمهٔ آثار مختلف فلسفی و ادبی کرد و کتاب‌های بسیاری را از زبان فرانسه به فارسی برگرداند که برخی از آنها هنوز منتشر نشده‌اند.
وی در ۸ آذر ۱۳۷۷ از منزل خارج شد و ده روز بعد جسد وی در روستای بادامک در شهرستان شهریار پیدا شد. علت مرگ او خفگی اعلام شد. وی در خیابان ایرانشهر به قتل رسید. علی روشنی شخصی که طناب را به گردن او انداخته و خفه‌اش کرده بود به حبس ابد محکوم شد، تعداد دیگری از عاملان این قتل‌ها نیز به حبس محکوم شدند.
مزار محمد جعفر پوینده در امامزاده طاهر کرج (گلشهر) در نزدیکی قبر محمد مختاری دیگر قربانی این قتل‌ها است.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘