‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۲۲ شهریور سالروز تولد مجید درخشانی

‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۲۲ شهریور سالروز تولد مجید درخشانی

مجید درخشانی متولد۲۲ شهریور ۱۳۳۵ در سنگسر سمنان است. فراگیری موسیقی را از دوران نوجوانی آغاز کرد و با قبولی در رشته موسیقی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به جمع کسانی پیوست که موسیقی را به شکلی جدی پی گرفتند.
وی همزمان با تحصیل در دانشگاه به فراگیری موسیقی نزد استاد محمدرضا لطفی در دانشگاه و خارج از آن در قالب آموختن ردیف (تار و سه تار) پرداخت.
در سال ۱۳۵۵ به عضویت در گروه شیدا در آمد و در تولید و خلق مجموعه آلبوم‌های چاووش مشارکت داشت و نیز عضو مؤسس کانون چاووش شد. مجید درخشانی در گفتگویی اختصاصی با وب‌سایت «شجریانی‌ها» اعلام کرده‌است به آهنگ‌سازی بیش‌تر از نوازندگی علاقه دارد. هر چند که استاد سابق‌اش، محمدرضا لطفی او را به امر تکنوازی دعوت می‌کند اما به سمت آهنگ‌سازی کشش دارد. درخشانی در سال ۱۳۸۹، آلبوم چاووشی را با صدا و شعر زنده یاد اخوان ثالث آهنگسازی نموده که توسط نشر زمستان منتشر گردیده است. در مهر ماه سال ۱۳۹۱ مجید درخشانی با همراهی گروه خورشید آلبوم لحظه ناب را در دستگاه‌های همایون و ماهور با خوانندگی حسین رضا اسدی منتشر نمود. او پس از گروه خورشد، گروه ماه بانو را بنیانگذاری کرد.
انتشار آلبوم‌های بچه‌ها بهار (با حسین علیزاده) و آلبوم قاصدک (با صدای مرحوم اخوان ثالث) از تلاش‌های مستقل درخشانی در دهه شصت بود.
پس از آن وی به آلمان عزیمت کرد و در آن کشور به مدت بیست سال اقامت کرد و در راه‌اندازی کانون موسیقی نوا و برقراری کنسرت‌ها و سمینارهای سالانه مرتبط با موسیقی ایرانی و انتشار آلبوم‌هایی چون نسیم صبحدم، گمگشته، نی‌ریز و... در این کشور تلاش‌هایی جدی صرف کرد.
اوج کار درخشانی همکاری با محمدرضا شجریان در انتشار آلبوم در خیال بود که همزمان با آن آلبوم بی کران را هم به بازار موسیقی عرضه کرد.
وی دراوایل دهه هشتاد به ایران آمد و به انتشار آلبوم هایی چون «من طربم» و «یبدار دلان» دست یازید.
شکل دهی به گروه ۳۰ نفره خورشید در سال ۱۳۸۴و برگزاری ۱۵ کنسرت در تهران و شهرستانها و نیز کشور چین و فرانسه از دیگر تلاشهای مجید درخشانی بود.
انتشارآلبوم فصل باران با صدای علیرضا قربانی ( بهار ۱۳۸۵) و همکاری با گروه آوا و اجرای کنسرت در یونسکو و نیز تالار بزرگ کشور و همزمان انتشار آلبوم «غوغای عشقبازان» به عنوان نوازنده تار از آخرین کارهای درخشانی به شمار می‌رود.
درخشانی در آزمون آواز استاد شجریان هم به عنوان همنواز تار هنرآموزان را همراهی می‌کرد.
وی در تابستان ۱۳۸۶ نیز به همراه گروه خود و نیز دو گروه از تاجیکستان و افغانستان در یونسکو به مناسبت هشتصدمین سال تولد مولانا کنسرت‌هایی را در پاریس اجرا کرد.
مجید درخشانی بعد از سالها سکوت بانوان در عرصه موسیقی که یا اجازه خواندن نداشتند یا به صورت همخوان حضور پیدا می کردند اولین آهنگسازی بود که موجب شد بانوان به صورت تکخوان در صحنه موسیقی ظاهر شوند که با استقبال بی نظیری روبرو شد و به دیگر آهنگسازان و همینطور خوانندگان زن این جسارت داده شد که صدای بانوان را به گوش مخاطبانشان برسانند.
آخرین اثر استاد درخشانی آلبوم موسیقی "خروش" به خوانندگی" محبتی عسگری" روز نوزدهم شهریور ۹۵ رونمایی شد.

@bargi_az_tarikh

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘