‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۱۴ دی زادروز بهزاد شیشه گران

‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۱۴ دی زادروز بهزاد شیشه گران

( زاده ۱۴ دی ۱۳۳۱ تهران ) نقاش و گرافیست

وی دیپلم نقاشی را از هنرستان هنرهای زیبا و کارشناسی گرافیک را از دانشکده هنرهای تزئینی (دانشگاه هنر) دریافت کرد.

نمایشگاهها و جوایز :
برپایی ۲۳ نمایشگاه انفرادی و بیش از ۱۵۰ نمایشگاه گروهی.
برنده بی ینال نقاشان کشور در سال ۱۳۷۰ و از سال ۱۳۵۱ تاکنون طراحی ده ها پوستر سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بدون سفارش.
شرکت در نمایشگاه های گروهی خارجی، در بخش نقاشی (چین، بنگلادش، مالزی، ایتالیا، سوییس و لندن، فرانسه) در بخش گرافیک: (فرانسه، انگلیس، ایتالیا).
به نمایش درآمدن مجموعه ای از پوسترهای سیاسی در موزه های آرت مدرن فرانسه و لندن.

تدریس و تالیف :
تدریس طراحی، نقاشی و گرافیک از سال ۱۳۵۴ تاکنون.
تالیف کتاب یکصد پرتره از سیمای پهلوان تختی در دو جلد (۱۳۷۷ و ۱۳۹۳).
چاپ آثار در نشریات داخلی و خارجی.
وی عضو هیأت مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران و عضو افتخاری انجمن نقاشان ایران است.

او می نویسد: "در خانواده ای پرجمعیت، و از پدر و مادری که هر دو از نعمت خواندن محروم بودند، متولد شدم. اگر برخی از خواهرها و برادرانم در کودکی فوت نمی‌کردند، با پدر و مادرمان دوازده نفر می‌شدیم. از آن همه اکنون دو خواهر و سه برادر برایم باقی مانده. هر دو خواهرم، دیپلم که گرفتند، خیلی زود ازدواج کردند و تشکیل زندگی دادند، ولی دو تا از برادرانم (کورش برادر بزرگ‌تر و اسماعیل برادر کوچک تر) هنر را انتخاب کردند. بیژن با رفتن به دنبال ورزش، بوکسور (و در حال حاضر مربی) موفقی شده است."
بهزاد به سن مدرسه که رسید، او را در دبستان "داریوش" ثبت نام کردند. سال‌های دبستان آغاز دور شدن از خانه وخانواده، تجربه کسب استقلال و یافتن هویت‌های تازه بود. درس، مشق، کتاب، کاغذ، قلم و رنگ، مدادهای رنگی، تصاویر کودکانة کتاب. اولین طرح‌ها و نقش‌ها، و تشویق‌هایی که نه به خاطر درس، بلکه برای نقاشی نثار می‌ شد.
توانایی بهزاد در نقاشی است. در کارهای دستی است. در دست‌های اوست. در ذهن خلاق اوست. این را معلم "درس طبیعی" تشخیص می‌دهد، نه همه معلم‌ها. به همین خاطر، سیکل اول قدری طول کشید تا به پایان رسید. بهزاد در رشته نقاشی هنرستان امتحان داد و پذیرفته شد. محمدابراهیم جعفری، علی قهاری، فرشچیان، مهرگان، عالیوندی، شهلاپور، جابر عناصری و خانم‌هاشمی‌از جمله معلم‌های او بودند.
او در "انجمن سینمای جوان" دو سال به تحصیل کارگردانی سینما پرداخت و سرانجام ادامه تحصیل، در رشتة گرافیک دانشکده هنرهای تزئینی تا انقلاب ۵۷ ادامه داد.

«فعالیت گروهی ما در خلق چهل پوستر سیاسی دوران انقلاب از دل عشق، ایمان، جسارت و گذشت به وجود آمد، که این مهم را از مردم آن روزگار آموختیم. مردم از کلمه من گذشته و به ما رسیده بودند. آن زمان همه مردم برای هم پل عبور بودند و ما برادرها هم کنار هم با این معرفت کار و زندگی می‌کردیم."
"آزادی زندانیان سیاسی"، "آزادی قلم"، "جمعه سیاه"، ... از جمله عناوین پوسترهایی است که در روزهای پرتب و تاب انقلاب بر دیوارهای شهر و در دست مردم معترض در خیابان‌ها دیده می‌شد.
روند تولید این پوسترها تا ابتدای ۱۳۶۰ هم تداوم داشت و بدین طریق جمعاً چهل پوستر خلق شد.
«در طی دو- سه سال آخر، تأثیرات اجتماعی این پوسترها فراتر از تهران و در شهرها و روستاهای مختلف و حتی خارج از کشور رفت، که در آن سالها این برای ما موفقیت بزرگی بود.»
با دستگیری و زندانی شدن هر سه برادر، این روند هم دیگر ادامه نیافت. هرچند تأثیرات عمیق آن همچنان در شکل فعالیت هنری آنها باقی مانده است.
بعد از آزادی، با دایر کردن مکانی در خیابان "جمهوری" فعالیت مشترک هر سه ادامه یافت. از این فضا برای تدریس و هم دریافت و انجام سفارش‌های گرافیکی به طور مشترک استفاده می‌شد.
اولین نمایشگاه فردی بهزاد شیشه گران در همین زمان برپا می‌شود (۱۳۶۸). موضوع نمایشگاه، چهره‌هایی از "غلامرضا تختی" است و نمایشگاههای دیگر هم یکی پس از دیگری از راه می رسند. استاد شیشه گران در حال حاضر مشغول تدریس است.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘