‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۱ فروردین زادروزحمید زرین‌کوب.. حمید زرین کوب

‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۱ فروردین زادروزحميد زرين‌كوب

( زاده ۱ فروردین ۱۳۱۵ بروجرد -- درگذشته امرداد ۱۳۶۶ )

حمید زرین کوب .پس از تحصيلات ابتدايي به دانشسراي مقدماتي تهران رفت و از آنجا ديپلم گرفت . سپس به زادگاهش بازگشت و آموزگار شد. در سال ۱۳۴۱ به گرفتن ليسانس و در سال ۱۳۴۸ به گرفتن فوق ليسانس موفق شد. در سال ۱۳۵۲ رساله دكتري خود را با عنوان "بررسي و نقد فني و تاريخي در باب صنايع بديعي با توجه به سير تكاملي تشبيه در شعر فارسي از رودكي تا ارزقي" دفاع کرد و با موفقيت، دانشنامه دكتري خود را دريافت داشت و در سال ۱۳۵۴ براي سفري مطالعاتي به امريكا رفت. وي در بيشتر مباحث ادبي تبحر داشت. همچنان كه در علم بديع و بلاغت غور ميكرد، در شناخت ادبيات معاصر ايران نيز صاحب نظر بود . "چشم انداز شعرنو فارسي" در سال ۱۳۵۸ كار ارزشمندي است كه در واقع به بحث درباره شعر امروز فارسي به ويژه ازجهت محتوا و بنيان هاي فكري شاعران ايران از مشروطيت تا عصر حاضر اختصاص دارد. وي چندي در دانشگاه مشهد تدريس كرد و سردبيري مجله دانشكده ادبيات مشهد ( ۱۳۵۰) را بر عهده داشت . دكتر حميد زرين كوب به زبان انگليسي و عربي تسلط كامل داشت .
مقالات بسياري از او در جرايد ادبي به چاپ رسيده است كه جوانب گوناگون ادبيات از كهن تا نو را در بر مي گيرند .از تصحيح كتابهاي حوزه ادبيات ميتوان به "ديوان مجمر اصفهاني" كه ناتمام ماند، "قلندر نامه خطيب فارسي"، "سيرت جمال الدين" كه با حواشي و تعليقات وي به چاپ رسيد نام برد ." قلندرنامه " منظومه اي متعلق به قرن هشتم هجري قمري كه ۱۷۷۰ بيت دارد و موضوع آن زندگي نامه سيد جمال الدين ساوجي مجرد و ديگر پيران معروف به قلندريه است .به قول زنده ياد حميد زرين كوب :
"اگر بتوان از بعضي مسامحات خطيب فارسي در اين كتاب چشم پوشيد، بايد آن را يكي از مآخذ جالب توجه و مفيد در باب قلندريه دانست". اين اثر در سال ۱۳۶۲ به چاپ رسيده است.
زرين كوب در سال ۱۳۶۴ دانشيار دانشكده ادبيات دانشگاه تهران شد .
مجموعه مقالات، چشم انداز شعر معاصر، مجموعه سخنرانيهاي دومين كنگره تحقيقات ايران (دو جلدي)، فرهنگ لغات و اصطلاحات ادبي و بلاغت و بديع ، سخنرانيهاي اولين و دومين هفته نامه فردوسي ( ۱۳۶۶) از جمله اثار اوست .
حميد زرين كوب در ۶۱ سالگی در اوج شكوفايي، درگذشت.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘