‍ ‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۱۵ اسفند زادروز علی‌اکبر رفوگران

‍ ‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۱۵ اسفند زادروز علی‌اکبر رفوگران

( زاده ۱۵ اسفند ۱۳۰۹ تهران ) کار آفرین موفق

وی فرزند میرزاعلی از بازاری‌های صاحب نام فروش لوازم التحریر بود. علی‌اکبر چهار برادر به نام های عباس، حسین، حسن و جعفر داشت که پدرشان در ۸۵ سالگی از دنیا رفت و پس از او علی‌اکبر، میراث‌دار پدر در صنف شد.
علی‌اکبر به دلیل شرایط اقتصادی خانواده، تحصیلاتش را در ششم ابتدایی رها کرد و از سال ۱۳۲۱، از ۱۲ سالگی کار در بازار را آغاز کرد تا سال ۱۳۲۸ هنگام عزیمت به سربازی، ۸ سال سابقه فعالیت داشت.
در آن سال‌ها، گاهی اداره حجره عمویش را نیز برعهده می‌گرفت و به او کمک می‌کرد. وی بعدها درسش را شبانه دنبال کرد و دوره هایی از زبان انگلیسی نیز آموخت. علی‌اکبر رفورگران در سال ۱۳۳۰ با فرح امامی دختر فضل‌اله امامی رئیس سازمان آب و فاضلاب فارس ازدواج کرد و در خانه پدری با امکانات محدود تشکیل زندگی داد. او در جریان ملی شدن صنعت نفت و ماجراهای ۲۸ مرداد فعالیت‌های سیاسی داشت و از سال ۱۳۳۲ کار مستقلش را شروع کرد و در آغاز فعالیت، کارت بازرگانی گرفت.
زمانی که هنوز قلم، مداد و خودنویس ابزار نوشتن بود و کسی خودکار را نمی‌شناخت
خاندان رفوگران کارخانه خودکار بیک را تاسیس کردند و مدتی بعد علی اکبررفوگران به اندیشه بازآفرینی مداد سوسمار افتاد و پس از سفر به آلمان توانست اعتماد شرکت را برای تولید تحت لیسانس آن به‌دست آورد. قرار شد مغز مداد را از آنها بخرد. همچنین یک هفته در کارخانه آلمانی برای مطالعه نحوه تولید مداد مستقر شد. کارخانه پس از مدتی کوتاه به سودآوری رسید و بازهم موفقیتی دیگر کسب کرد. او در این دوران دو محصول مهم بازار ایران را در اختیار داشت.
رفوگران کارخانه عطر بیک را از فرانسه در سال ۱۳۷۵ خریداری کرد. علت رویکردش به تولید عطر، این بود که مخارج گمرکی واردات عطر به ایران زیاد و کاهش قیمت با تولید آن در ایران امکان‌پذیر بود.
کارخانه سوم رفوگران در سال ۷۷ برای تولید عطر بیک راه اندازی شد.
علی‌اکبر رفوگران پس از سال‌ها تلاش و سختی‌ها، در لواسان به استراحت می‌ گذراند و کارخانه «استدلر» توسط فرزندان و برادر زاده‌هایش اداره می شود. او مدتی پیش رمان «خداداد» را از دلنوشته هایش منتشر کرد تا روزهای سخت زندگی را روایت کرده باشد. زندگینامه او هم بعد از آن به چاپ رسید. ایشان اکنون به دور از هیاهوی شهر، به سرودن شعر می پردازد، شاید با همان خودکار بیک.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘