‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۲۲ دی زادروز امیرحسین رضا

‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۲۲ دی زادروز امیرحسین رضا

(زاده ۲۲ دی ۱۳۵۴ تهران) نوازنده و مدرس تار و سه تار

امیرحسین رضا در خانواده ای فرهنگی و هنر دوست به دنیا آمد و از نوجوانی به موسیقی علاقمند بود. او با شنیدن صدای ساز استاد فرهنگ شریف شیفته موسیقی ایرانی و ساز تار شد.
دایی پدرش دکتر مهدی برکشلی یکی از موسیقیدان فقید ایرانی است که به تشویق وی و پدرش، آموزش تار را در ۱۲ سالگی نزد هوشنگ ظریف شروع كرد و دوره های مقدماتی، متوسط و عالی را فرا گرفت.
از جمله فعالیت های هنری اش همکاری با ارکستر بزرگ مضرابی به رهبری حسین دهلوی در سال ۷۱-۷۲، اجرای کنسرت های متعدد در شهرهای ایران با گروه همت، تحت نظارت فرامرز پایور، عضویت در گروه مولانا به سرپرستی محمد جلیل عندلیبی، همکاری با همایون خرم، نوازندگی در آلبوم های متعدد موسیقی با صدای خوانندگانی چون رضوی سروستانی، ایرج بسطامی، علیرضا افتخاری، علیرضا فریدون پور و سالارعقیلی است.
وی ارکستر کردی صداوسیما در سال ۱۳۸۰ در شهر سلیمانیه عراق را در کنار زنده یاد مجتبی میرزاده همراهی کرده و همچنین در آخرین کنسرت همایون خرم در آذر ماه ۱۳۸۹ در سالن همایش های برج میلاد در کنار هنرمندان؛ سامان احتشامی، حسن آزاده فرد و ژاله صادقیان، استاد خرم را همراهی کرده است.
همچنین ایشان در کنار هنرمندانی چون محمد اسماعیلی و سعید ثابت با گروه پایور همکاری می کند و تاکنون کنسرت هایی در سراسر ایران برگزار کرده اند.
تاکنون از او دو کتاب «یکصد و سی آهنگ محلی برای تار و سه ‌تار» و کتاب «راز و نیاز» شامل سی قطعه برای تار از آثار فرامرز پایور در انتشارات سرود به چاپ رسیده است و چند کتاب دیگر از نوشته هایش نیز در دست انتشار است.
همچنین چاپ دوم کتاب «۲۸ قطعه برای تار و سه تار» از نواخته های هوشنگ ظریف را تکمیل و ویرایش کرده اند.
استفاده از کوک های متنوع، به کار بردن کشش ها و ناله های طولی و عرضی، پرهیز از شلوغ نوازی و بهره گیری از جمله بندی های بدیع از جمله شاخصه های سبک نوازندگی فرهنگ شریف است که امیرحسین رضا این شیوه را در نوازندگی خود به کار برده و به هنرجویان این رشته آموزش می دهد.
وی به عنوان نوازنده با بابک شهرکی که در بازنویسی و تنظیم مجدد آثار آهنگسازان بزرگ موسیقی ایرانی تلاش می کند؛ همکاری داشته است.
او در آلبوم های، «سروستان»، «سکوت»، «تازه به تازه»، «خداحافظ»، «امان از جدایی»، «یک نگه کرد و گذشت»، «میهن»، «اشک من هویدا شد»، «شهرزاد رویاها»، «سنگ و سبو»، «بیدل» و چندی دیگر به عنوان نوازنده و تکنواز همکاری داشته است.
وی بیش از ۱۰ سال در كلاسهای آزاد دانشگاه هنر و همچنین به مدت یک سال در هنرستان موسیقی سوره مشغول تدریس بوده و هم اکنون در آموزشگاه های «ظریف» (از ابتدای تاسیس تا کنون) و «صراف» مشغول آموزش به هنرجویان است.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘