‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۱۹ مهر سالروز درگذشت کریم امیری فیروزکوهی

‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۱۹ مهر سالروز درگذشت کریم امیری فیروزکوهی

( زاده سال ۱۲۸۹ فیروزکوه – درگذشتهٔ ۱۹ مهر ۱۳۶۳ تهران) شاعر

امیری فیروزکوهی فرزند مصطفی‌قلی منتظم‌الدوله بود. در فرح‌آباد فیروزکوه متولد شد. پدرش از رجال اروپا رفته عهد مظفری و آشنا به تمدن جدید و جد اعلایش امیر محمدحسین خان سردار از جمله فاتحان هرات و بانی دبستان خیریه ایتام در تهران بود که به دبستان فیروزکوهی مشهور است. امیر در هفت سالگی به تهران آمد. پدرش همان سال درگذشت و او تحت تربیت مادر قرار گرفت. تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در تهران در «مدارس سیروس»، «ثروت»، «سلطانی» و «کالج آمریکایی» گذراند. سپس به تحصیل منطق و کلام و حکمت همت گماشت و نزد استادانی چون «شیخ عبدالبنی کجوری» و « حسین مجتهد کاشانی» استفاده کرد.
امیری فیروزکوهی شاعر غزل و قصیده و از شیفتگان صائب بود و به سبک هندی شعر می‌سرود. در شعر به «امیر» تخلص می‌کرد. در زبان عربی تبحر داشت و به آن زبان نیز شعر می‌سرود.
در ۷۴ سالگی درگذشت و در آستانه امامزاده طاهر به خاک سپرده شد.

نامبرده قبل از انقلاب در بهار به روستای سیمین‌دشت که بیشتر زمین‌های آن متعلق به خودش بود سرزده و مدتی کوتاه آنجا بسر می‌برد ولی از اوایل سال ۱۳۵۷ که انقلاب ایران به مرحله حساس آن وارد شده بود بیشتر اوقات در همانجا بسر می‌برد و ابتدا وصیت به دفن خود پس از مرگ در سیمین‌دشت کرده بود که پس از اتّفاقات سال ۵۸ که آن را بی حرمتی از سوی مردم سیمین‌دشت نسبت به خود می‌دانست. از آنجا قهر کرده و در نهایت هم مزار وی را در صحن امامزاده طاهر قرار دادند.
دختران: امیربانو، انوشه، شهلا امیری فیروزکوهی تنها فرزند پسر: مصطفی قلی (مسعود) امیری فیروزکوهی

گزیده آثار:
ترجمه «مکاتیب نهج البلاغه»
ترجمه‌ای از «نفس‌المهموم» عباس محدث قمی
«وجیزةفی علم‌النبی»، رساله‌ای فلسفی که در مجله جاودان خرد چاپ شده
«دیوان اشعار» در دوجلد که به همت دخترش امیر بانو کریمی (مصفا) چاپ شده است،
تصحیح و مقدمه بر «دیوان صائب»
منظومه «عفاف نامه»، در لزوم حجاب
«احقاق‌الحق» در حمایت از شعرای صفوی و دفاع از سبک هندی.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘