👈 روایت اشپیگل از پدیده و در ایران …🔹 اشپیگل: کودکان انقلاب زندگی لوکسی دارند …نویسنده: Raniah Salloum

👈 روایت اشپیگل از پدیده #آقازادگی و #ژن_خوب در ایران


🔹 اشپیگل: کودکان انقلاب زندگی لوکسی دارند.

نویسنده: Raniah Salloum
✍ ترجمه: دکتر نجف طایفه

ایران 40 سالگی انقلاب اسلامی را جشن می گیرد. پسران و دختران نخبگان سیاسی موعظه های روحانیون در مورد ساده زیستن را خیلی جدی نمی گیرند و زندگی لوکس خود را در اینستاگرام به نمایش میگذارند. و این مشکل می آفریند.

ظاهرا در ماه ژانویه محمد "ساشا" سبحانی در هتلی در دوسلدورف مشغول خوش گذرانی بوده است: مرد ۳۱ ساله ای که همراه با سه زن جوان با لباس های زیر برای یک فیلم اینستاگرام جلو دوربین قرار گرفته است.

این ویدیو نشان می دهد که او در رختخواب نشسته است، و خیلی راحت در یک لپ تاپ اَپِل می نویسد در حالیکه یکی از زنان گردن او را می بوسد.

در اینستاگرام او خود را با زنان، الکل، کیف های لوئی فیتون و با یک اتومبیل پورشه جدید، هر بار در رنگ های مختلف به نمایش می گذارد. او بیش از ۵۵۰۰۰۰ فالوور دارد. اکثر اوقات او در دبی زندگی می کند.

👈 فرزندان نخبگان (مسئولان) عاشق زندگی لوکس هستند

"آقازاده" اصطلاحی است که ایرانیان برای دختران و پسران مسئولان به کار می برند. زندگی آنها با زندگی روزمره مردم در جمهوری اسلامی چیز مشترکی ندارد. در مورد آنها قوانین دیگری اعمال می شوند. از خواهر سبحانی، یعنی فائزه، عکس هایی در اینترنت رد و بدل می شوند که او در آنها بدون حجاب دیده می شود، در یک لباس سیاه رنگ و با یقه کاملا باز و آن هم ظاهرا در ایران!

خویشاوندسالاری مسئله تازه ای در ایران نیست. اما حالا از طریق رسانه های اجتماعی مقیاس آن برای همه قابل مشاهده است. در این رسانه ها پسران و دختران ثروتمندان زندگی لوکس خود را به رخ دیگران می کشند. آن هم در این موقعیت که ایران دستخوش یک بحران شدید اقتصادی است که بعلت بازگشت تحریم های آمریکا تشدید هم شده است.

تابستان گذشته عکسی از نوه رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی آیت الله خمینی در رسانه های اجتماعی دیده شد که او را در پاریس با یک کیف دستی Dolce & Gabbana به ارزش تقریبی ۳۳۰۰ یورو نشان می داد. خشم عمومی بالا گرفت، گرچه هنوز معلوم نبود که کیف دستی اصل است یا یک جنس تقلبی ارزان قیمت.

همچنین جریان رسول طلوعی، پسر سعید طلوعی، یکی از فرماندهان سابق سپاه پاسداران و شهردار سابق دو تا از مناطق تهران، باعث ایجاد آشفتگی شد. او ظاهرا در اینستاگرام عکس هایی پست کرده بود از جمله: از حیوان خانگی خود یعنی یک ببر و همچنین از اتومبیل کادیلاک خود و از پارتی بزرگی که او برای جشن تولد دو سالگی دخترش و با دکوراسیون سفید-صورتی ترتیب داده بود.

مهدي صدرالساداتی، روحانی محافظه کار ایرانی خطاب به ۲۸۰۰۰۰ فالوور خود نوشته بود: " ناممکن است که یک پسر ۲۵ ساله خودش به چنین ثروتی دست یافته باشد". او عکس های طلوعی را به اشتراک گذاشته بود. در این فاصله حساب اینستاگرام او ناپدید شده است.

حساب اینستاگرام ناشناش "RKOT" مخففِ "Rich Kids of Teheran"
مرتبا این ادعا را به نمایش می گذارد که برای فرزندان مسئولان در ایران قوانین دیگری حاکم هستند. بی حجابی، دامن کوتاه، آخر هفته های اسنوبُردسواری، اتومبیل های ِفراری، میهمانی های کنار استخر با انواع نوشیدنی ها، خلاصه همه چیز برای آنها امکان پذیر است، حتی در ایران.

خشم و نارضایتی عمومی بی نهایت است. رهبران سیاسی کشور دقیقا می دانند که نارضایتی مردم چقدر برایشان خطرناک می تواند باشد:
در یازدهم فوریه (۲۲ بهمن) جمهوری اسلامی ایران ۴۰ سالگی تاسیس خود را جشن می گیرد. آن زمان نارضایتی مردم از شیوه زندگی افراطی او و سیاست سرکوب وحشیانه اش در شورش علیه شاه و سقوط رژیم او سهم به سزایی داشتند. علی خامنه ای، رهبر نظام، به شکل حیرت آوری ساده زندگی می کند، گرچه او شرکت های چند میلیارد دلاری را زیر نظر خود دارد.

👈 قراردادهای سودآور دولتی به لطف داشتن "ژنهای خوب"

در ماه دسامبر داماد ۳۳ ساله حسن روحانی، کامبیز مهدی زاده تنها بعد از دو روز مجبور به ترک یک پست ارشد دولتی شد. مهدی زاده تقریبا چهار ماه پس از ازدواجش با دختر روحانی به طور ناگهانی به ریاست موسسه علمی سازمان زمین شناسی ایران رسیده بود.

مهدی زاده به احتمال زیاد با استعفای خود به انتقادهای شدید علیه او و رئیس جمهور روحانی عکس العمل نشان داده است. بسیاری از ایرانیان داماد رئیس جمهور را تمسخر کرده و نوشتند: او نشان داد که در این دور و زمانه چطور می توان "ژن خوب" را از طریق ازدواج هم به دست آورد.
چند وقت است که اصطلاح "ژن خوب" در ایران بعنوان کنایه در مورد فرزندانِ قدرتمندان به کار می رود.

زیرا که در سال ۲۰۱۷ بازرگان جوان و ثروتمندی به نام حمید رضا عارف موفقیت خود را در یک مصاحبه به "ژنهای خوب" خود نسبت داد.


ادامه مطلب 👇👇
@dachstudien