✅✅گزینه ۲ صحیح است.. 🌷 🌷

✅✅گزینه 2 صحیح است .
🌷 @lawgram 🌷

سندی كه در دادگاه ابراز می‌شود ممكن است به‌نفع طرف مقابل دلیل باشد، در این‌صورت هرگاه طرف مقابل به آن استناد نماید ‌ابرازكننده سند حق ندارد آنرا پس‌بگیرد و یا از دادگاه درخواست نماید سند او را نادیده بگیرد.

هرگاه سند معيني كه اثبات كننده ادعا يا اظهارات يكي از طرفين است نزد طرف ديگر باشد، به درخواست طرف، بايد آن سند ابراز شود. هرگاه طرف مقابل به وجود سند نزد خود اعتراف نمايد ولي از ابراز آن امتناع نمايد دادگاه مي تواند آن را از جمله قرائن مثبته بداند.

اگر ابراز سند در دادگاه مقدور نباشد يا ابراز تمام يا قسمتي از آن يا اظهار علني مفاد آن بر خلاف نظم عمومي يا عفت عمومي يا مصالح عامه يا حيثيت اصحاب دعوا باشد، رئيس دادگاه يا دادرس يا مدير دفتر دادگاه از جانب او در حضور طرفين، آنچه را كه لازم و راجع به مورد اختلاف است خارج نويسي مي كند.

هرگاه سند يا اطلاعات ديگري كه مربوط به مورد دعوا است درادارت دولتي يا بانكها يا شهرداريها يا مؤسساتي كه با سرمايه دولت تأسيس و اداره مي شوند موجود باشد و دادگاه آن را مؤثر در موضوع تشخيص دهد، به درخواست يكي از اصحاب دعوا به طور كتبي به اداره يا سازمان مربوط، ارسال رونوشت سند يا اطلاع لازم را با ذكر موعد، مقرر مي دارد. اداره يا سازمان مربوط مكلف است فوري دستور دادگاه را انجام دهد، مگر آنكه ابراز سند با مصالح سياسي كشور و يا نظم عمومي منافات داشته باشد كه در اين صورت بايد موارد، با ذكر توضيح به دادگاه اعلام شود.

اظهار ترديد يا انكار به دلايل و اسناد ارائه شده حتي الامكان بايد تا پايان اولين جلسه دادرسي به عمل آيد و چنانچه در جلسه دادرسي منكر شود و يا نسبت به صحت و سقم آن سكوت نمايد حسب مورد آثار انكار و سكوت بر او مترتب خواهد شد.