پس از آن هر یک از مؤسسین و پذیره‌نویسان می‌توانند با مراجعه به آن بانک مبالغی را که پرداخته‌اند پس بگیرند و بدین ۶ترتیب شرکت تشکیل

@Lawgram

نکته۱: پس از آن هر يك از مؤسسين و پذيره‌نويسان مي‌توانند با مراجعه به آن بانك مبالغي را كه پرداخته‌اند پس بگيرند و بدين 6ترتيب شركت تشكيل نمي‌شود.

نکته۲: عدم رعایت ضوابط ثبت شرکت موجب بطلان نسبی است. یعنی شرکت باطل است و قابلیت درخواست بطلان و عملیات وجود دارد.

نکته۳: در شرکت سهامی خاص، تشکیل مجمع عمومی موسس الزامی نیست و صورت جلسه ی مندرج در ماده ی ۲۰ کفایت می‌کند.

نکته۴: اظهارنامه ی ثبت شركت بايد توسط همه مؤسسين امضا شده باشد.
@lawgram
نکته۵: صورت‌جلسه‌اي حاكي از انتخاب اولين مديران و بازرس يا بازرسان قانوني شركت، بايد توسط همه مؤسسين امضا شده باشد.

نکته۶: در شركت‌هاي سهامي خاص برخلاف شركت‌هاي سهامي عام، مؤسسين بايد همه ی سرمايه شركت را شخصاً تعهد كنند زيرا در اين شركت‌ها پذيره‌نويسي سهام توسط اشخاص غير از مؤسسين مطرح نيست.

نکته۷: در شركت‌هاي سهامي خاص، لازم نيست مؤسسين تمام سرمايه ی شركت را در بدو تأسيس آن نقداً تأمين كنند بلكه آنچه الزامي است صرفاً تأمين ۳۵% سرمايه ی اسمي شركت با آورده‌ي نقد است. مازاد بر ۳۵% سرمايه اسمي شركت را مؤسسين مي‌توانند به صورت نقد تعهد كنند كه در اين صورت بايد ظرف پنج سال از تاريخ تشكيل شركت مبلغ باقي مانده را تأديه نمايند.

نکته۸: همچنين مؤسسين مي‌توانند مازاد بر ۳۵% مبلغ اسمي سرمايه را با آورده‌ي غير نقد تأمين كنند كه در اين صورت تمام آورده‌ي غير نقد بايد در بدو تشكيل شركت تقويم و تسليم گردد.

نکته۹: در شركت‌هاي سهامي خاص مانند سهامي عام، آورده‌ي نقد مؤسسين بايد نزد بانك در حسابي به نام شركت در شرف تأسيس توديع گردد ولي توديع آورده‌هاي غير نقد نزد بانك الزامي نيست. آورده‌ي غير نقد درشرکت سهامي خاص بايد به اولين مديران شركت تسليم گردد.

نکته۱۰: تقويم آورده‌هاي غير نقد در شركت‌هاي سهامي خاص مانند سهامي عام بايد براساس نظر كارشناس رسمي دادگستري باشد. اين كارشناس توسط مؤسسين تعيين مي‌شود با اتفاق آرا و براي تعيين آن مراجعه به دادگاه الزامي نيست.
@Lawgram