✅ تلفن‌ها برای چه زنگ می‌خورند؟. علی بایبوردی | بی قانون

✅ تلفن‌ها برای چه زنگ می‌خورند؟
علی بایبوردی | بی قانون

@bighanooon
@DastanBighanoon

اساسا مرحوم گراهام بل اگر می‌دانست ایرانی‌ها بعدا چه بلاهایی بر سر اختراعش می‌آورند، نه تنها به فکر خلق تلفن نمی‌افتاد بلکه می‌رفت سر کار پدرش، که متخصص فیزیولوژی بود و به کار منشی‌گری می‌پرداخت و در آنجا هم چون تلفنی نبود که مدام با خواهرش صحبت کند، بیکار می‌ماند.
اصولا ما تلفن را با چیز دیگری اشتباه گرفتیم. اما آن چیز چیست، نمی‌دانم.
دانشمندان در تحقیقاتی که کردند به این نتیجه رسیدند که ما در روز ۳۸۴ دقیقه پشت تلفن با یکدیگر تعارف می‌کنیم. یعنی ما تلفن نمی‌زنیم که تلفن زده باشیم، تلفن می‌زنیم که شارژ آن تمام شود، یا مخابرات آن را قطع کند. اصلا می‌گویند تعارفات پشت تلفن تمام نمی‌شود بلکه از تماسی به تماس دیگر انتقال می‌یابد.

ما در ابتدای تماس خود، سلام می‌کنیم. سپس حال تک تک افرادی که در اطراف شخص قرار دارند را می‌پرسیم. اما به همین‌جا قانع نمی‌شویم. باید حال افراد بیشتری را بپرسیم. پس توپ‌ را در زمین یکی از اعضای فامیل می‌اندازیم. حالا کمی آرام می‌شویم. چون تا به اینجای کار از حال ۲۰۰ نفر خبرداریم.
بخش عمده‌‌ تماس‌های ما به رساندن سلام اختصاص دارد. نمی‌دانم اولین نفری که این سلام رساندن پشت تلفن را مد کرد که بود، اما هر که بود باعث شد دروغ زیاد شود. به طور مثال شما پشت تلفن دارید با یکی از اعضای فامیل صحبت می‌کنید و خانواده‌تان در کنار شما در حال تماشای فینال جام‌‌جهانی هستند؛ در این لحظه پشت تماس گفته می‌شود که: فلانی خوبه؟ و شما می‌گویید: بله اونم سلام میرسونه، اتفاقا دلش براتون یه ذره شده. درحالی که «اون» نه تنها سلام نمی‌رساند بلکه با گفتن جمله‌ «بگو نیستش» سعی در به انحراف کشاندن تماس‌گیرنده دارد تا بازی را با خیال راحت ببیند و دلش هم به هیچ اندازه‌ای تنگ نشده و چشم دیدنش را هم ندارد. حتی بعضی اوقات پشت تلفن گفته‌اند: فلانی خوبه و ما گفته‌ایم: بله خوبه، اتفاقا سلام میرسونه. ولی نمی‌دانستیم فلانی خودش پشت خط است!
یکی از مراحل تلفن زدن، مرحله‌ بیان درخواست‌مان است. درخواست را طوری می‌گوییم که انگار اصل حرف‌مان همان احوالپرسی‌ها بوده و این درخواست حاشیه‌ای بیش نیست. معمولا این درخواست با عبارت «راستی...» شروع می‌شود و با «زحمت شدا براتون...» به پایان می‌رسد.
اما می‌رسیم به جمع‌بندی پایانی که یک سری جملات این‌گونه پشت سر هم قرار می‌گیرند: آره این‌طوریاست دیگه. حالا من اون کارو اوکی می‌کنم. کاری باری؟ خداحافظ. چاکریم. مخلصیم. قربونت. آره فدات. آهان اون‌رو میگی؟ باشه حله. آره قربونت. حتما. باشه. عزیزمی سلام برسون. چاکریم این چه حرفیه. خاک زیر پاتیم. شما لطف داری. چاکریم. نه زحمت میشه. قربونت. سلام برسون. مراقب خودت باش. فدات. خداحافظ... (این چرخه بین ۱۵ تا ۲۰‌ دقیقه تکرار می‌شود) و بعد از این چرخه تلفن را محکم پرت می‌کنیم به یک طرفی و به آن فرد پشت تلفن فحش می‌دهیم که چقدر حرف زد و وقت‌مان را تلف کرد.
🔻🔻🔻
روزنامه طنز بی قانون (ضمیمه طنز روزنامه قانون)

👇👇👇
@bighanooon
@DastanBighanoon