📍تقدیر ذاتی قوم یهود📍.. از نظر او، یهود نمی‌تواند میان خود و دیگری نسبت آزاد برقرار کند

📍تقدیر ذاتی قوم یهود📍

💠 هگل در رساله "روح مسیحیت و حوالت تاریخی آن" نسبت به دیانت مسیح و یهود لحنی گزنده را اتخاذ می‌کند. از نظر او، یهود نمی‌تواند میان خود و دیگری نسبت آزاد برقرار کند. به عنوان نمونه، ابراهیم نماد وجودی بیگانه و نشانی از ناتوانی قوم یهود در برقراری نسبت میان خود و یک سرزمین جغرافیایی مشخص است. از سویی یوسف، سلسله مراتب شریعت سختگیر را در نسبت عابد و معبود در #سیاست‌شاهی برقرار می‌کند.

💠 وانگهی؛ ابراهیم هیچ ارتباطی با طبیعت ندارد و می‌کوشد که از طریق نفی هم‌نوع خود به موجودی آزاد تبدیل شود. او در تبعید خودخواسته قادر نیست از اوضاع و احوال آدمیان مطلع شود و از این جهت دنیا و هرآنچه را که در آن وجود دارد به هیچ می‌گیرد.

💠 بنابراین حتی در قربانی‌کردن فرزند خود از سر بندگی محض عمل می‌کند. اشاره هگل به قواعدی چون سال شبّاط و یوبیل نشان می‌دهد که یهودی بر زمین خود مالکیت ندارد، به این دلیل که یهوه او را از مالکیت منع کرده است. لحن گزنده هگل به نقد یهود تا جایی پیش می‌رود که نتیجه خود را اینگونه اعلام کند:

💎 با این وصف قوم یهود در شرایطی مصیبت‌بار و تراژیک زندگی می‌کند و این شرایط، بیش‌تر نه حس ترحّم که حس انزجار را برمی‌انگیزد. او ادامه می‌دهد که تقدیر قوم یهود همچون تقدیر مکبث است. نیرویی که از بطن طبیعت برخاست، به ذات بیگانه اتصال یافت و در راه خدمت به آن بیگانه هرآنچه را که در طبع بشر مقدس بود لگدمال کرد و کُشت.

🔶 علیرضاسیداحمدیان(۱۸۶). تقریر از بهروززواریان

💠 ...فلسفه در این هنگام کهن‌سالی زندگی؛ وضع موجود را با رنگ خاکستری خود به تصویر می‌کشد و امر واقع را در قلمرو فکر بازسازی می‌کند. (فریدریش هگل).

💠 تابع قوانین جاری کشور

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken