🔶 تز شماره هژدهم درباره ایران.. ✍ دکتر سیدجواد طباطبایی

🔶 تز شماره هژدهم درباره ایران

✍ دکتر سیدجواد طباطبایی

💠 《تاریخ پایه‌ای بیهقی》، به خلاف تاریخ‌نویسی ایدئولوژیکی و تاریخ‌گریزی سنت‌مداری، ناظر بر 《تاریخ بیداری》به عنوان تاریخ و بسط آگاهی‌یابی 《ملّی》است.

💠 برعکس، سنت‌مداری و تفسیر ایدئولوژیکی، به رغم اختلاف‌های اساسی که میان آن دو وجود دارد، به تعبیر بیهقی که در فصل دیگری خواهم آورد، 《هنگامه می‌سازند》، سخن 《باطلِ ممتنع》و داستان‌هایی از 《خرافات》می‌گویند《تا خواب آرد نادانان را چون شب بر ایشان خوانند》.

🔶 مهم‌ترین قرینه‌ای که می‌توان بر وحدت دو امر متضاد آورد این است که تاریخِ سنت، از دیدگاه سنت، هم‌چنان‌که تفسیر ایدئولوژیکی مفرداتی از نظام سنت قدمایی، به ضرورت مبتنی بر نوعی سنت‌مداری و مندرج در تحت انواع بازگشت به خویشتنی است که مقصد آن بازگشت، به تعبیر بیهقی، 《اخبار دیو و پری و غول بیابان و کوه و دریا》ست.

🔶 مهم نیست که سنت‌مداری آگاهی را در بازگشت به سنت، که مکان آن را نیز ایدئولوژی #تجددستیزی** او تعیین می‌کند، تفسیر ایدئولوژیکی سنت، با تفسیر به رای مفرداتی از نظام سنت، آگاهی کاذب جدید را عین علم قدیم‌می‌داند؛ جایی که این هر دو روش به هم می‌رسند، لامکان 《باطل ممتنع》است تا باز، به تعبیر بیهقی، 《حال‌ها باز ننمایند》مبادا 《تاریخ به راه راست رود... و از این بیداری افزاید》

🔶 تاملی درباره ایران/ جلد یکم/ صفحه ۶۲.

=======================
**احتمالا سیدحسینِ نصر #تجدد‌ستیز

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken