ر بازسازی می‌کند

ر بازسازی می کند. دانشگاه در ایران می بایست همچون یک جزء و به عنوان آگاهی فردی ای لحاظ شود که علاوه بر خدمت به حیات کل(=ایران)، در خود انعکاس داشته باشد. در اینجا هم مشاهده می شود که باز شکافی اساسی میان آگاهی و امر واقع به وجود آمده است که به ظاهر رفعش دشوار است. باری؛ در این قدم دوم، دو سوی امر وجود دارد که از سویی انعکاس در خود و از سویی مساله واقعیت را به عنوان دو حوزه جدا افتاده لحاظ می کند. اما واقعیت امر این است که حقیقت و هویت نه در انعکاس دائم در خود و نه در میل به واقعیت است. بلکه همواره در بازی نیروها میان دو سوی، توضیح این روند ممکن می شود. اما با چه مقیاس و میزانی می توان گفت که این دو سوی با یک دیگر اتحاد می یابند؟

🌐 دقیقا در همین نقطه است که مفهوم #دانشجو سر بر می آورد و به عنوان یک حلقه واسط عمل می کند و اتفاقا در همین جایگاه است که بحران به معنای واقعی ظهور می کند.

💠 نگاه سیاست زده و نتیجه گیری

🌐 دانشجویان به جای اینکه همچون حلقه واسط عمل کنند، با میل به مسائل سیاسی که فقط توهم حرکت می دهد گمان می کنند در راستای توسعه کشور قدم برداشته اند. این در حالی است که ترویج نگرش سیاست زده در فضای دانشگاه همچون سمی است که از سوی "جریانهای کاذب" جز " آگاهی کاذب " تلقین نمی کند و همین سیاست زدگی همچون تیری به سوی آگاهی پرتاب می شود. بدیهی است که بسیاری از جریان ها در پی این هستند که در کمال ناباوری در فضای دانشگاه مناسبات قدرت را بر هم بزنند(کذا)! در واقع این سیاست نشناسان که نه زبان سیاست می دانند و نه توان ورود به اقلیم آن را دارند گمان می کنند که بر هم زدن ساختار موجود از طریق دانشگاه ممکن است در حالی که این نگرش به تضعیف فضای فکری می پردازد. دانشگاه نه محل جولان های سیاسی است و نه محل تامین منابع مالی و کسری بودجه های #دولت؛ وانگهی می توان گفت که دانشگاه وظیفه اش هموار کردن مسیر توسعه است و این مسیر با تعداد تولید مقالات و سیطره نگرش کمّی ممکن نمی شود.

🌐 دانشگاه فقط در یک صورت می تواند مسیر توسعه کشور را هموار کند: این که آگاهی اش از جانب نگرش سیاست زده به جانب " ایران" سوق پیدا کند؛ به عبارتی دیگر، می توان گفت که بسط شرایط و امکان توسعه منوط به این است که موضوع تامل دانشگاه، ایران باشد، گرنه شکست و به حاشیه رانده شدن کشور در آینده ای نه چندان دور حتمی است.

💠 بهروز زواریان دانش آموخته فلسفه غربی/ دانشگاه تبریز


💠 ...فلسفه در این هنگام کهن‌سالی زندگی؛ وضع موجود را با رنگ خاکستری خود به تصویر می‌کشد و امر واقع را در قلمرو فکر بازسازی می‌کند. (فریدریش هگل).

💠 تابع قوانین جاری کشور

@MinervaEule1776

https://t.me/denkenfurdenken