📍طرح/دوران فترت تاریخ📍.. 💠 تاریخی/حتما بخوانید

📍طرح/دوران فترت تاریخ📍

💠 تاریخی/حتما بخوانید

💠 میرزا آقاخان کرمانی پس از توضیح دوران های هفت گانه فترت تاریخی ایران، در باب عصر قاجاران پس از ذکر اینکه "دیگر خون فاضل و عرق پاک و رگ غیرت و جمعیتی در بدن اهالی نمانده و اخلاق ضعیف و وضیع و شریف رو به فساد نهاده است" می نویسد:"بیم آن می رود که نیروی پایداری ۵۰۰۰ ساله مردم ایران در برابر بیگانگان به پایان رسیده باشد و کار به انقراض ابدی دولت و ذلت مدوام بکشد؛ با وجود مردم بی عار و ننگ، و بزرگان بی ناموس و غیرت، و ذات های خود پرست خودبین که ناموس ملت را فدای یک ذره منفعت شخصی خود می کنند دوره ای در تاریخ ایران آغاز شده که (اخلاق فاسده و طبایع رذیله) جای نیروی پایداری مردم ایران را گرفته است. کارگزاران حکومتی #قاجاران برای تامین نفع آنی و گذرا همه مخلوق خدا را گوسفند قربانی خود می خوانند و از مردمی که با کمال افتخار به این همه پستی و پتیارگی تن در می دهند چیزی باقی نمانده است."

💠 او در ادامه می افزاید:"مخادیم عظام کشور گلستان های طبیعی ایران را مبدل به قبرستان مهیبی کرده اند، و قصرهای خسرو و اسفندیار به شکل ویرانه پر از خس و خار تبدیل شده است". دیری است که دیگر کشورها با "برداشتن بار #ذلت از دوش خود در شاهراه #پیشرفت و #ترقی افتاده اند؛ اما زنجیرهایی که بر دوش مردم ایران قرار دارد روز به روز سنگین تر می شود و آنها روز به روز عقب تر می روند".

💠 او در ادمه تحلیل می کند که مردم ایران هیچ دریافت روشنی از تمایز " #وضع " و " #شخص " ندارند. و چون به ستمی دچار می شدند به جای تغییر وضع، تغییر شخص را کافی می دانستند.

💠 به نظر می رسد که "نطفه آن آگاهی جدید را صدراعظم هایی همچون ابوالقاسم قایم مقام فراهانی و میرزاتقی خان امیرکبیر برای جمع کردن آن بساط #کهنه دربار تهران و در انداختن طرح #نو در دارالسلطنه دریافته بودند. اما مردم آن قدر در خیال غوطه ور بودند که نمی توانستند از پشت عینک مفاهیم قدیمی و بدون کاربرد، معنای دگرگونی های اروپا را دریابند."

💠 در باب مطلب فوق پیش از این اشاره شد که سفرنامه نویسان عصر قاجار در مراکز خوش باشی پاریس و لندن به دنبال معنویت گمشته بودند، اما غافل بودند که مرکز پیشرفت علم و توسعه و فناوری ها، در مدارس و در اهمیت به علم و دانش شکل می گیرد.

💠 ما چون از دگرگونی های کشور خود در طول تاریخ خبر نداریم و معنای فرازها و فرودها را درنمی یابیم، هربار مجبور به تکرار تاریخ هستیم. اگر من بر احیای اندیشه خردگرایی تاکید می کنم از آن روی است که در غیاب مفاهیم خردگرای نمی توان درکی از تاریخ و علم سیاست و فرهنگ و روشنگری پیدا کرد.

💠 بامهر؛ #بهروززواریان

🌐 تحلیل فصل "تجدید مطلعی در مبانی نظری تاریخ" سیدجوادطباطبایی، فیلسوف سیاسی

💠 جایی برای آنان که می اندیشند؛ چاه به چشمه ای که از آن آب می نوشیدیم حَسرَت می بُرد

۱. دکتر سیدجوادطباطبایی
🔻🔻🔻🔻🔻
https://t.me/denkenfurdenken